A felfelé ívelő quiet luxury, avagy csendes luxus trend letisztultságával máris rengeteg nő szimpatizál, ám a népszerű irányzat nem áll meg a kifinomult öltözékeknél, a luxushatású frizura éppúgy hozzátartozik a lezser eleganciát tükröző összképhez.

hirdetés

A luxushatású frizura hasonlóképpen a mindennapi elegancia kulcsa, mint a csendes luxus elnevezésű öltözködési trend, amely a finom nőiességet és a harmonikus megjelenést helyezi előtérbe.

A csendes luxushoz csatlakozó frizuratrend szempontjából teljesen mindegy a hajszín vagy a fazon, sokkal inkább a hajviselet számít, amely visszafogottan elegáns, polírozott hatást kelt. Lehet egyenes, hullámos, kiengedett vagy feltűzött, a lényeg a selymesen lágy, ultrafényes összhatás.

A frizuradivatban idén elsőbbséget élvez a természetes megjelenés, és ettől a luxushatású frizura sem zárkózik el. Ám, míg az egyik divatvonalon haladva a szélfútta, bájosan kócos, texturált tincsekre kell törekedni, a csendes luxus terén a selyemfényű loknik, a lágyan leomló hajvégi hullámok, a tükörfényes copfok, a két oldalra vagy hátrasimított hajviseletek, valamint a csiszoltan egyszerű kis kontyok hódítanak.

A luxushatású frizura nagyon sokféle lehet: erre figyelj, ha követni szeretnéd a trendet

Az első és legfontosabb az ápolt, szalonszépségű haj

A luxushatás elsősorban a haj állapotán áll vagy bukik. Ennél a trendnél nagyon fontos, hogy egészséges, fényes hatást keltsenek a tincsek, így a gondos ápolást és hidratálást nem bliccelheted el, ha követni szeretnéd az irányzatot. Célszerű gyakran megigazíttatni a fazont, és nüansznyi vágással felfrissíteni a hajvégeket, hogy ne zavarjanak be a képbe töredezett, elkopott végű szálak.

A polírozott, fényes hatásra azzal is rásegíthetsz, ha festéskor babylights technikával kérsz finom melírt a hajadba, amely optikailag sokkal ragyogóbbá teszi a frizurát. A lágy esésű, rugalmas tincsekre is nagy hangsúlyt fektet a luxushatású frizura divatja, ezért festés esetén még inkább oda kell figyelned a szálak megfelelő hidratálására.

A különféle kondicionálók, hajmaszkok és hajápoló olajok segíthetnek ebben, de a jól megválasztott hajkefe, valamint az UV-sugárzás és a hőhatás elleni védelem szintén fontos alapja az egészséges kinézetű frizura elérésének.

A csendes luxushoz csatlakozó frizuratrend kétféle hajviseletet diktál, amiket változatosan variálhatsz. Az egyik a lágyan rugózó, nagy volumenű, loknikkal vagy hajvégi hullámokkal felturbózott típus, amely megkívánja a hajtövek megemelését. A másik a lenyalt változat, ami könnyebbséget jelenthet abból a szempontból, hogy a formázáshoz használt waxszal a magas fényű hatást is elérheted. Ám vigyázz, ne ess túlzásba a csalással, ugyanis a luxushatású frizura nem bírja el a ragacsos, túlfixált összképet, érdemes a természetesség vonalán maradni.

Elegáns hajviselet rövid tincsek esetén

A bobfrizurák remekül passzolnak ehhez a trendhez, ráadásul egyszerűen és sokféleképpen variálhatók. Simítsd hátra a tincseket – ilyenkor loknikra sincs szükség –, vagy körkefével, főnözéssel alakíts ki laza hajvégi hullámokat szárítás közben.

Csavarókkal is ügyeskedhetsz, például nagyon elegánssá teszi a megjelenést, ha az arcot keretező tincseket néhány lágy ívvel megemeled.

Ehhez nem kell csigákba rendezni a hajat, amennyire csak tudod, fésüld ki a hullámokat, hogy tényleg csak pár ívet kapj, ami megemeli a hajtöveket és dinamikusabbá teszi a szálak esését.

 

A két oldalra lenyalt hajat félig fel is tűzheted, használj elegáns, fémszínű csatot vagy bársony hajgumit.

Az egyenesre kihúzott, teljesen szolid bob szintén luxushatást kelt, pláne, ha egészségesen ragyog. Az egészen rövid frizura esetén éppúgy érdemes elkerülni, hogy textúrát kapjanak a tincsek, természetes, sima, letisztult összhatásra törekedj.

A hosszú haj formázása még több lehetőséget rejt magában

A lépcsőzetesen vágott fazon előnyt jelent, de nem alapfeltétel, ha a kilencvenes években népszerűvé vált, úgynevezett blowout beszárítási technikát alkalmazod. A körkefével kialakított kifelé, befelé álló hajvégi loknik elképesztően lággyá és dinamikussá teszik a hajtömeget.

Ugyanígy göndörítésre alkalmas hajvasalóval, illetve hajsütő vassal is elérheted az extra dús, rugalmas hatást, de nagy hajcsavarókkal és más egyéb, hőhatás nélküli hullámosító módszerekkel éppúgy ügyeskedhetsz.

A vízeséshullámok szintén elegánssá teszik a kiengedett frizurát, de ha nincs időd bonyolult technikákhoz folyamodni, jó választás lehet még a magas copf vagy a tarkónál összefogott, szimpla konty.

A copf lehet tükörfényes és egyenes, de laza hajvégi hullámokkal úgyszintén feldobhatod.

Ám vigyázz, mert a zsíros hajtövek ebben az esetben szóba sem jöhetnek, a luxushatású frizura alapja ugyanis, hogy mindig ápolt és friss legyen a haj.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés