Ha a szorgos hajápolás ellenére is töredezettek, szöszösek, seprűs végűek a tincsek, csak kevesen gondolnak arra, hogy esetleg a fésülés, gubancbontás módja okolható a károkért. A kifésülő hajkefék kíméletes változatai nem húzzák-nyúzzák a szálakat, sőt, némelyik a szálló haj problémáját is megoldja.

hirdetés

Volt idő, amikor csak abban kellett döntenünk, hogy kefét vagy fésűt válasszunk a kínálatból, mostanra azonban már minden hajtípushoz létezik többféle bontó, beszárítást segítő, hullámosító vagy épp kifésülő eszköz, melyek tengerében könnyű elveszni.

Az egyfunkciós, szimpla kifésülő hajkefék terén is tetten érhető az innováció, hiszen az évek során nemcsak arra derült fény, hogy más kefetípus való a hosszú és rövid, valamint a göndör és egyenes hajhoz, hanem a tincsek védelme éppúgy előtérbe került.

Csúnya hajkárok esetén csak ritkán gondoljuk azt, hogy a fésűnk a ludas, pedig a vizes szálak sérülékenyek, így nagyon nem mindegy, milyen alkalmatossággal bontjuk ki a hajmosás során keletkezett gubancokat. A kifésülés azonban nem csak a tincsek tisztításakor esedékes, ezért pláne megéri egy kíméletes bontóhajkefére beruházni, hiszen gyakorlatilag naponta használatba kerül egy ilyen darab.

Gyengéd kifésülő hajkefék körképe: hozzájárulnak ahhoz, hogy egészséges maradjon a hajkorona

Hajkefét választani elvileg nem nagy kunszt, de előbb tisztáznunk kell magunkban, hogy mit is várunk el tőle. A kifésülő hajkefék kínálata igen széles, és legtöbbjük nem csak abban jeleskedik, hogy segít megelőzni a szálak mechanikai sérülését, mert például az egyenesítő, simító fajta kialakításának köszönhetően megelőzi a tincsek szöszösödését, bolyhosodását.

 

Na és persze, azt is figyelembe kell venni, hogy vékony, törékeny vagy vastag szálú, gubancosodásra hajlamos tincsekhez választunk kefét. Hogy leszűkítsük a kört, kiválogattunk néhány kíméletes alternatívát. Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk őket!

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés