A kilencvenes években divatossá vált speciális hajdúsító beszárítás – amit modellek, szépségkirálynők frizurájához is előszeretettel alkalmaztak – még ma is nagyon népszerű. A szalonokban professzionálisan végzik, de otthon csak keveseknek sikeredik olyan jól. Ezzel a trükkel menni fog, ha van kéznél egy hajvasaló!

Az úgynevezett blowout beszárítási technika lényege, hogy a fokozatosan nyírt hajtincsekbe laza, lágy esésű hullámokat kreálnak egy vastag átmérőjű körkefe, és hajszárító segítségével.

Bár nem tűnik nagy ördöngösségnek, megvannak a rutinmozdulatai, melyek hiányában hosszadalmassá válhat a folyamat, és a végeredmény nem is lesz olyan tartós, mint amikor egy profi szalonból távozik az ember.

Fontos az is, hogy a loknik selymesen lágy, tükörfényes benyomást keltsenek, amit otthon, körkefével nagyon nehéz elérni, ha a frizurabeszárítás rejtelmeiben nem túl jártas az ember. Ám egy egyszerűbb eljárással leutánozható a hajdúsító beszárítás eredménye.

Hajdúsító beszárítás macera nélkül

A blowout-beszárítás elsősorban azért macerás, mert ismerni kell a technikáját attól függően, hogy egyenes, vagy hullámos hajról van szó. A körkefe vastagsága, formája sem mindegy, amit általában a haj vastagsága, és a frizura fazonja alapján választ ki a fodrász.

 

Hajvasalóval azonban, ugyanolyan dús, loknis hatást lehet elérni, kevesebb macerával, rövidebb idő alatt. Nyilván, ehhez a kütyühöz is érteni kell, mert nem jó elégetni a tincseket, de aki gyakran használja ezt az eszközt, valamivel rutinosabban láthat hozzá a hajdúsító procedúrához. Lesd el a videóból a lépéseket!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés