Bár a klasszikus frizurák sem szorulnak háttérbe idén, a divatos vágások palettáján főként az izgalmas stílusok tarolnak. Egy-egy fazonkialakítás nem csupán a haj formáját dobja fel, hanem a teljes megjelenést megújítja.

hirdetés

Az aktuális frizuratrendek a lehetőségek széles skáláját vonultatja fel, a merészebbeket és a biztonsági játékosokat egyaránt megszólítják a divatos vágások. Pimaszul vagány, szeszélyes és nőies fazonok kerülnek terítékre rengetegféle változatban, a shag, az octopus, a wolf cut és a bob számos alternatívával rendelkezik, tulajdonképpen mindegyik típus hozzáigazítható az arcformához.

Ez roppant nagy szabadságot ad a frizuraválasztás terén, hiszen egy-egy hajstílus könnyedén alakítható úgy, hogy tökéletesen passzoljon a viselőjéhez, a különféle vágástechnikák ötvözésével pedig igazán egyedi, ugyanakkor sikkes eredmény érhető el, ami távol áll a snassz kialakítástól.

Divatos vágások 2023-ban, melyek felturbózzák a megjelenést: vagányak és nőiesek

A divatos vágások még mindig a laza textúra és réteges fazon kialakításán alapszanak, bár a hajviseletek terén már a sima, szándékosan lapos, abszolút egyenletes felületű frizurák is megjelennek. Az aktuális fazonok izgalmasságát főként a sokféle formázási lehetőség adja, praktikusságuk pedig abban rejlik, hogy nem kell precízen belőni, beszárítani őket.

A csúsztatott és tépett rétegek nőies és vagány formában egyaránt megjelenhetnek, a bob például annyiféle változattal bír, hogy lehetetlen ráunni.

Az octopus az idei év sztárfazonja, máris rengetegen választják ezt a se nem hosszú, se nem rövid frizurát.

A shag verziói sem mennek ki a divatból, sőt, a hosszú és félhosszú haj idén megkívánja a stílusújítást. Ha unod az egyenletes hosszúságú, egyszerű kialakítást, dobd fel divatos shag vágásokkal a klasszikus fazont.

A rövidebb vágások esetében a divatos hibridfazonok most a legnépszerűbbek. A bob és a pixie keverékéből született meg a retró hatású bixie, de a shag és a wolf cut is gyakran ötvözésre kerül.

A tépett, rétegelt fazonkialakítások mindenféle hajhosszal kérhetők, lehet ultrarövid, állig vagy vállig érő, sőt, az igazán hosszú loboncot is fel lehet dobni elvékonyított, különböző hosszúságú tincsekkel, melyek csodás keretet adnak az arcnak.

A 2023-as frizuradivat csak úgy dúskál a stílusújító fazonokban, melyek különlegessé teszik a megjelenést. Ha drasztikus változásra vágysz, ezek a divatos vágások tökéletesen alkalmasak a látványos átalakulásra.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés