Sokszor elegendő egy kisebb hajvágás, az átváltozás akkor is látványos, ha a fodrász nem fazonírozza át teljes mértékben a frizurát. Ezek a nők csak egy kis frissítést kértek, és szó szerint kivirultak.

hirdetés

A hajunk folyamatosan nő, így nem csupán teljes fazonváltás alkalmával szükséges meglátogatni a fodrászt. Az időnkénti frissítés, igazítás legalább annyira fontos, ha meg akarjuk őrizni a frizuránk nőies, sikkes stílusát. A tincsek egészségének, ragyogásának szempontjából sem érdemes elhanyagolni a hajvágást, ugyanis a friss, üde szálak sokkal dúsabb, lágyabb hatást keltenek, mint a megnyúlt és töredezett hajzuhatag.

Tény, hogy a hajszínváltás és egy egészen más vágású fazon totálisan átformálja az arc karakterét, ám bármilyen hihetetlen, néhány centi különbséggel ugyanaz a hajstílus is más fényben tetszeleg. Ezek a nők csak egy kis igazítást kértek a szakembertől, mégis teljesen átalakult a megjelenésük. A frissen nyírt frizura sokkal nőiesebbé és divatosabbá varázsolta őket.

Egyszerű hajvágás, látványos átváltozás: csak néhány centi a különbség

Sokan nem is gondolnák, hogy akár néhány centi is egészen átformálhatja a frizura és az arc karakterét, pedig sokszor valóban elegendő egy minimális változtatás, s máris előnyösebben mutat a fazon. A haj tartása, a tincsek ragyogása egészen átalakul a frissítő vágásnak köszönhetően.

Legyen szó hosszú vagy éppen rövid hajfazonról, a rendszeres hajvágás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha már unalmassá vált a frizura, netán egy kis felüdülésre vágysz, érdemes eleinte csak minimális változtatásokkal próbálkozni. Pár centit kisebb eséllyel bán meg az ember, éppen ezért első körben célszerű esélyt adni a meglévő fazonnak. Egy apró változtatás már elegendő lehet ahhoz, hogy a lelapuló, elvékonyodott szálak tartást kapjanak.

A hosszabb frizura nem feltétlenül nőiesebb vagy előnyösebb. Abszolút a tincsek állapotán múlik, hogy a hajfazon feldobja vagy inkább lehangolja az ábrázatot. Nem kell tartani néhány centi mínusztól, ha megszabadulsz a töredezett, elvékonyodott hajvégektől, szinte észre sem veszed, hogy a hajad veszített a hosszából. Az új stílus mégis megdobja a volument, sokkal dúsabb, könnyedebb hatást kelt.

Minden esetben érdemes kikérni a fodrász véleményét a fazont illetően. Attól, hogy egy adott hajstílus elképesztően trendi, még nem biztos, hogy mindenkinek jól áll. Persze próba szerencse, ám amennyiben a most menő tépett, lépcsőzetesen vágott frizura mégsem nyeri el a tetszésed, az még könnyedén átformálható vagány, nőies, dögös bobstílussá. Az átalakuláshoz csak pár centit kell lefaragni a tincsek hosszából.

Természetesen a beszárítás és a formázás is sokat dob a frizurán, de ugyanazzal a technikával is egészen másnak hat egy frissen vágott, jól eltalált fazon és egy elvékonyodott, sérült hajtömeg. Nem feltétlenül kell lemondani a hajhosszról sem, csupán egy kicsit alakítani kell rajta, hogy dúsabb, rugalmasabb hatást keltsen.

A kommentelők imádják a fodrász munkáit, elképesztően inspirálónak tartják az előtte-utána fotókat. Több mint harmincezer követője van az Instagramon, népszerűségét pedig nem a véletlennek köszönheti. Rendszeresen mutatja meg, hogy egy apró változtatás milyen sokat jelent az arcnak és a hajnak, igazi profi a nőiesség és a vonzerő maximalizálásában.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés