A természetes, ragyogó hatás garantált, ha ez a melír díszíti a frizurát. A szezon legnépszerűbb festési technikájáért bolondulnak a nők.

hirdetés

Minden időszaknak megvan a maga menő festési technikája. Pár éve az ombre hódított, amikor is a frizura alsó része úgy nézett ki, mint amit hipós vízbe mártottak, s kifakult. Ezután következett a balayage, ami egy olyan árnyalt színezést takar, amelynek köszönhetően a frizura sokkal dúsabbnak tűnik.

A trendek egyre inkább a természetes hatás felé haladnak, a művi, mesterkélt színezés abszolút a múlté. Talán ennek is köszönhető, hogy a highlights festés került a népszerűségi lista élére, és sokan már ezt a melírtípust kérik a fodrászoktól. De mi is az a highlights, és miért teszi ragyogóan gyönyörűvé a frizurát?

Természetes hatást ígér a melír, ha így kerül fel

Valljuk be, az ombre festés minden volt, csak természetes nem. A frizura alja a legtöbb esetben kiszőkült, persze a merészebbek próbálkoztak az olyan feltűnőbb árnyalatokkal is, mint a pink vagy a zöld. Egy profi fodrász szépen el tudta készíteni a színátmenetet, ilyenkor egy fokkal befogadhatóbb volt az eredmény, ám az otthoni kísérletezések a legtöbb esetben totális kudarcba fulladtak.

A balayage technika már sokkal természetesebb, naturálisabb megjelenést kölcsönöz a frizurának, az elmúlt időszakban rendkívül felkapottá vált. Ebben az esetben több színnel dolgoznak a szakemberek a festés során, ennek köszönhetően csodásan tudják árnyalni a tincseket. A procedúra akár több órát is igénybe vehet, hajtömegtől és hossztól függően.

Most azonban a highlights melír hódít, amely tulajdonképpen magyarosítva kiemelést jelent. Ez már eleve sejteti, hogy mit is takar ez a technika. Pár tincset kiemelnek egy világosabb, feltűnőbb színnel, így érik el a napszítta, természetes hatást.

Ez a festés közelebb áll a klasszikus melírozási technikához. Balayage esetén sepregető mozdulatokkal viszik fel a festéket, a highlights módszer pedig a fóliás megoldást alkalmazza. Akár kisebb, akár nagyobb részeket is színezhet a fodrász egyszerre, a vékonyabb melírozást babyhighlights módszernek nevezik.

A festést már egészen a hajtőnél kezdik, így biztosítva a természetes, naturális hatást. Nem véletlen, hogy ez a melír a tavaszi-nyári szezon legmenőbb és legnépszerűbb választása. A nap sokaknál ugyanígy megszívja a tincseket, így ezzel a módszerrel gyakorlatilag megelőlegezhető a napsugarak hatása.

Nem csak szőkével dolgoznak a szakemberek, gyakorlatilag bármilyen hajszín esetén kérhető a highlights festés. Az ombre esetében abszolút a szőkítés volt népszerű, ám ez a finom melír a sötétebb tincsekben is remekül mutat. A lényeg, hogy a festett árnyalat világosabb legyen az eredeti tónusnál, de semmiképp ne váljon természetellenessé vagy túlzóvá a kontraszt.

Összességében nem csak különlegesebb lesz a frizura, a különböző árnyalatok által teremtett kontrasztnak köszönhetően dúsító hatással bír ez a festés. Optikailag nagyobbnak tűnik a volumen, az alaptónushoz hasonló, de a szín- és fényerőt illetően eltérő tincsek vastagabbnak láttatják a hajtömeget. Akár hosszabb, akár rövidebb tincseken remekül mutat, bobfazonnal legalább annyira sikkes, mint fenékig érő hajzuhatag esetén.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés