A gyors frizurák megkönnyítik a mindennapi rutint, mivel egyszerűen elkészíthetőek csattal, hajgumival, ám az is lényeges szempont, hogy mutatós és nőies legyen az eredmény. Ezért érdemes kicsit újragondolni a kilencvenes évekből ismert, népszerű hajkiegészítők használatát.

hirdetés

A kisebb és nagyobb méretben kapható fogas csat, illetve a fodros hajgumi elengedhetetlen frizurakellék volt a kilencvenes években, hiszen jelentősen leegyszerűsítették a hajkészítés módját. A könnyen alkalmazható csattal, valamint a díszes hajgumival pillanatok alatt össze lehetett rittyenteni különféle stílusú kontyokat és copfokat, ezek a gyors frizurák pedig akár a napközbeni tevékenységek közben, tükör nélkül is elkészülhettek, egyetlen röpke perc alatt.

Népszerűségük titka ma is ebben rejlik, viszont érdemes arra is figyelni, hogy a gyorsaság ne menjen a külcsín rovására. A kilencvenes években nem sok esélyünk volt arra, hogy videókból tanulhassuk el ezeket a trükkös lépéseket, így a szedett-vedett, kócos hajviseleteket sem kerülhettük el. Ám az egyperces frizuráknak nem feltétlenül kell rendezetlennek tűnnie. Lehetnek szuper nőiesek is, kevés időráfordítással.

Gyors frizurák csattal, hajgumival: elbűvölően nőies és elegáns megoldások

Fogas csat rövid és hosszú hajban

A hosszú, dús hajhoz nagyobb fogas csatok ajánlottak, melyekkel remekül megvalósíthatod a divatos szélfútta kontyokat. Sokan csak úgy, koncepció nélkül összemarkolják a hajtömeget a csattal, akár a tarkónál, akár a fejtetőn. Ám a praktikus hajviseletbe esztétikus, stílusos lazaságot is csempészhetsz anélkül, hogy tovább tartana összerendezni a tincseket.

Így ügyeskedhetsz, hogy igazán látványos legyen a fogas csattal készült konty, illetve a félig összefogott, gyors frizura.

Rövid hajhoz a kisebb pillangóalakú fogas csatokat érdemes választani, melyekkel többféleképpen variálhatod a félig feltűzött hajviseleteket.

Tippek a fodros hajgumival készült frizurákhoz

A népszerű retró hajgumi nem csak üde színfoltja és díszes kiegészítése lehet a frizurának, rövid haj esetében például úgy trükközhetsz vele, hogy vastagabbnak, tömöttebbnek tűnjön a tarkókonty.

A letisztult francia kontyot is gyorsan, egyszerűen összerittyentheted vele, ehhez azonban már szükséges a hosszabb hajhossz.

Félhosszú hajból ez a csavart frizura is könnyedén és gyorsan elkészíthető.

Ezek a csattal, hajgumival összevarázsolható gyors frizurák kisegíthetnek az őrült tempójú reggeleken, de akkor is jól jönnek, ha a nap folyamán változtatni szeretnél a hajviseleteden. Bárhol, bármikor, akár egyetlen perc alatt stílusossá teheted az összképet, ha ellesed ezeket a lépéseket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés