A loknis haj olyannyira divatos idén, hogy a hullámosítás procedúrája szinte teljesen beépült a mindennapokba. Az univerzális hajformázó masinák korát éljük, melyekkel mindennap más-más stílusú frizurát lehet összerittyenteni. Ihletet adunk, hányféle módon ondolálhatod a tincseket!

hirdetés

Tombol a loknis frizurák trendje, a lágy hullámoktól kezdve a göndör fürtökig mindenféle bodorított hajstílus divatosnak számít idén. Évek óta egyre jobban erősödik ez az irányzat, így sorra jönnek ki az újabb és újabb hajformázó készülékek, melyek profi szintre emelik az otthoni frizurakészítést.

Már nemcsak a gyors, hanem az univerzális megoldások is előnyt élveznek, melyekkel göndöríteni és simítani, vagy éppen szárítani, főnözni és bodorítani lehet a tincseket. A hajcsavarók és az azokat kiváltó, hő nélkül hullámosító eszközök szintén népszerűek, idén elképesztő mértékben megugrott a használatuk.

A hullámosítás talán még sosem volt ennyire egyszerű, bárki szalonfrizurát készíthet magának otthon, szakember nélkül, egy profi hajformázó szett segítségével. Ám olykor nehéz meglátni a fától az erdőt, avagy a széles kínálat zavarában elvész a lényeg, mármint hogy ezeknek a masináknak és hő nélküli megoldásoknak köszönhetően akár mindennap másként lehet viselni a frizurát.

Kép: Getty Images.

 

Ez nemcsak attól függ, mit tud az adott eszköz, hanem közrejátszik a hullámosítás technikája is, hiszen abból adódóan, hogyan tekered fel a hajad, milyen irányt adsz a tincseknek, eltérő stílusú loknis frizurát kaphatsz.

Itt egy kis ízelítő, hogyan formázhatod a frizurád: hullámosítás otthon, mesterfokon

A kilencvenes évek kedvenc frizurája, az úgynevezett blowout technikával elért nagy volumenű, hajvégi hullámokkal megspékelt hajstílus többféleképpen elkészíthető. Hajszárítós főnözés helyett profi hajformázó készüléket vagy csavarókat is alkalmazhatsz, esetleg ötvözheted a kettőt.

Sőt, ugyanúgy elérheted a kívánt hatást, ha vastag átmérőjű hajsütő vassal dolgozol, majd kifésülöd a loknikat egy arra megfelelő hajkefével, ami nem töri össze a hullámokat. A videóban láthatod, hogyan kell trükköznöd a fürtök irányával.

A körkefés, hajszárítós főnözés technikáját szintén érdemes ellesni, így hajformázó kütyü nélkül is bárhol elkészítheted ezt a nőies frizurát.

Jó, ha tudod, hogy szimpla hajvasalóval ugyancsak gyönyörű loknikat csalhatsz a frizurádba, a megfelelő technikát alkalmazva gyerekjáték vele a hullámosítás.

A lágyan ondolált, szélfútta stílusú hullámos frizurát meglepő módon keskeny átmérőjű, spirálszerű loknikra szakosodott hajsütővel éppúgy megalkothatod. A kifésülésben és a gyengéd fixálásban rejlik a dolog trükkje!

Szintén szélfútta loknikat érhetsz el ezzel a hajvasalós trükkel!

Az éjszakai hullámosítás új generációs eszközei a selyemborítású hengerszivacsok, melyek mindenféle formában és hosszúságban kaphatók. Ez a patenttal és kis kontysapkával rögzíthető cucc igencsak hatékony, reggel már nincs más dolgod, mint kibontani a hajad és gyönyörködni benne.

Lágy hullámokat kreál, mégpedig úgy, hogy nem kócolódik össze a haj az éjszakai alvás folyamán, megmarad a selymes, fényes tapintása. A volumen felturbózására különösen alkalmas.

A rövid haj és az állig érő bobfrizura szintén sokféleképpen formázható a hullámosítás eszközeivel. A többfunkciós hajformázók előnye, hogy könnyedén váltogathatod a stílusokat, sorra veheted a hetvenes évek lágy, loknis hajviseleteit, illetve elegáns és szélfútta hullámokat is készíthetsz magadnak.

A laza, romantikus hajvégi hullámok egyszerűen kivitelezhetők hőhatás nélkül. Ideje elővenni a fiók mélyéről a jó öreg szivacsos hajcsavarókat! Ez a trükk tökéletes szalonfrizurát eredményez.

A tengerparti szélfútta frizurát ugyancsak sokféle módon összerittyentheted. Estére fond be két copfba a félig nedves hajad, majd bontsd ki reggel, amikor megszáradt, esetleg használj háromkúpos hajsütő vasat.

Idén minden eszközt megragadhatsz a hullámosítás érdekében, kipróbálhatsz házi praktikákat, bevethetsz professzionális göndörítő masinákat, esetleg hajcsavarókkal ügyeskedhetsz.

Bármelyik opció mellett döntesz, biztos, hogy sokoldalúan tudod majd variálni a hajviseleted, hiszen a legtöbb módszerrel nemcsak a loknik méretét, hanem a frizura stílusát is könnyedén váltogathatod.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés