Az olasz bob még a sikkes kis franciát is lekörözi idén ősszel, ez a dögös, bohókás fazon keríti hatalmába a frizuratrendeket. Hihetetlenül nőies összképet teremt, miközben egy kis játékosságot csempész a hétköznapi megjelenésbe.

hirdetés

Mondhatjuk, hogy a különböző bobfazonok térhódításához már abszolút hozzászoktunk, s az ember akár azt is hihetné, hogy ez a rövidke frizura már nemigen tud újat mutatni. A kreativitás és a lehetőségek tárháza azonban jóformán határtalan, ezt jól bizonyítja a soron következő befutó fazon, ami még a sikkes kis franciát is leszorította a dobogó éléről. A dögös olasz bob hatalmába kerítette az őszi frizuratrendeket, most mindenki ezt a vágást kéri a fodrászától.

Első ránézésre nincs sok különbség a két bobfazon között, azonban jobban megvizsgálva őket bizony-bizony felfedezhető némi eltérés. Sokszor pedig egy aprócska változtatás is elegendő ahhoz, hogy a tincsek jobban kiemeljék az arcvonásokat és jobban passzoljanak a személyes stílushoz. Ha a rövidke francia bob nem jött be, akkor itt az ideje kipróbálni az olasz verziót!

Az olasz bob az új sláger

A francia és az olasz stílus az öltözködésben is divatdiktátornak számít, nincs ez másként a frizurák világában sem. A bobvágás már évek óta elképesztően népszerű, az elmúlt években azonban határozottan a rövid francia verzióra szavaztak a legtöbben. Az olasz fazon egy kicsit hosszabb, bohókásabb, lazább hatást kelt, mint a letisztult párizsi sikket adó francia bob, azonban a nőies, dögös kisugárzásról sem kell lemondani, sőt! Hihetetlenül felturbózza a megjelenést, látványosan fokozza a vonzerőt.

Hatalmas előnye, hogy dúsabbnak, rugalmasabbnak láttatja a lelapuló tincseket, így még a vékony szálú, erőtlen hajból is kihozza a maximumot. Nagyon sok fazon esetében elmondható, hogy az első hajmosás után már nem úgy áll, mint a fodrásztól való távozás után. Az olasz bob azonban nem csak akkor néz ki jól, amikor szakember lövi be a tincseket. Egyszerűen kezelhető, nem kell semmiféle extra kézügyesség vagy eszköz a beszárításához.

A francia bobhoz képest egy kicsit hosszabb, a váll fölé, de az áll alá lógnak a szálak. A legtöbben befelé szárítják a hajvégeket, egyfajta bubis hatást elérve, azonban a kusza, kissé hullámos verzió szintén rendkívül gyakori. A bohókás, könnyed és rugalmas összkép kifejezetten dögössé varázsolja a kisugárzást.

Amíg a francia bob letisztult és elegáns, az olasz fazon sokkal lezserebb, nem olyan határozott és merev. Ebből adódóan a hajtömeg is megnő, legalábbis optikailag. Érdekes, hogy a szétszórtság ellenére a megjelenés nem veszít az eleganciából, kifinomult ruhák és egy ütős smink mellett ugyanúgy megállja a helyét. Frufruval kifejezetten jól mutat, érdemes akár egy lezserebb, pár tincsből álló változattal megbolondítani az eredményt.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés