A volumenizáló vagy más néven hajtőemelő csipesz nem új keletű találmány, ám kissé háttérbe szorult az innovatív formázó kütyük betörésével, melyeket a szalonszépségű frizura és a dús tartás házi mestereszközeiként emlegetnek. A szépségbloggerek meglepődve fedezték fel az olcsóbb alternatíva előnyeit!

hirdetés

Bár a szépségipar számos opciót kínál arra, hogy tömörebbnek, sűrűbbnek, nagyobb terjedelműnek tűnjön a frizura, olykor mégis úgy érezzük, a nagy volumen elérése nem is olyan egyszerű. Hiába valósul meg a dús tartás, a tincsek töve könnyen lelapul a nap folyamán, így oldalt vaskos, a fejtetőn pedig soványka lesz a hajkorona.

A hajtőemelő csipesz pontosan erre a problémára nyújt megoldást, hiszen felül, a töveknél emeli meg a szálakat, vagyis alapvetően nem hullámosítással trükközik, mégis lágy esést és nagy volument kap tőle a frizura.

Dús tartás a tincsek roncsolása nélkül: így működik a hajtőemelő csipesz

Ha egy szépségblogger rákattan valamire, az bizonyosan elterjed a többiek között is, ez pontosan így történt a hajtőemelő csipesz esetében. Egyre többen próbálták ki, és tanúsították, hogy bizony tényleg működik, varázslatszerűen emeli meg a frizurát, ami dús tartást és lágy esést kap az eszköz használata által.

A hajtőemelő dauer tulajdonképpen már régóta létezik, így jöttek képbe a volumennövelő csipeszek, melyek ideiglenesen ugyan, de vegyszermentesen garantálják ugyanazt az eredményt. Bár a dauer szó kapcsán mindenki a tartós göndörítésre asszociál, a hajtőemelést nem csavarókkal, hanem csipeszekkel végzik, persze a tartósságot garantáló vegyszerek ugyanúgy felkerülnek a hajra. Ám nem a tincsek teljes hossza, csupán a hajtövek kapnak kezelést, amitől úgymond nem lapulnak rá a fejre. Az eredmény nem sokáig, 2-3 hónapig tart.

A hajtőemelő csipeszek csakúgy, mint az otthon is alkalmazható hajcsavarók, nem tartósan formázzák a hajat, hatásuk ideiglenes. Viszont az előbbiekkel nem kreálhatók loknik, pusztán volument adnak a frizurának, mintha fodrász főnözte volna profi beszárítással.

Csak szét kell választani a tincseket a homlok és az arc mentén, lehetőleg a fejtetőn, a csipeszeket pedig a töveknél érdemes rögzíteni. Előtte nem árt hővédőt vagy kímélő lakkot fújni a hajra – olyat, ami nem ragasztja össze a szálakat –, majd hajszárítóval fixálhatod a tövek megemelését.

A szépségbloggerek úgy használják, hogy nem nedvesítik be a hajukat, viszont érdemes kitapasztalni, mennyire veszik fel a formát a tövek. Ha ellenállnak a ráhatásnak, minimálisan nedvesítsd be a tincseket, és a csipeszekkel együtt szárítsd meg a frizurád.

A videóban látható, hogy utána nem kell mást tenni, csak az ujjakkal lazán át kell túrni a hajat, majd kedved szerint eligazgathatod a választék helyét, ami kerülhet oldalra, esetleg középre is. Mindenképp megvalósul a dús tartás, vagyis a hajtőemelő csipeszek igencsak jól végzik a dolgukat.

Általában öt-tíz darabos kiszerelésben kaphatók, az áruk azonban nagyon változó. A Makeup.hu kínálatában 1955 forintba kerül az ötdarabos csomag.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés