A rövid frizura előnyei között nem csupán az időt spóroló, gyors formálhatóság szerepel. Az aktuális trendeknek megfelelő vágások roppant nőiesek és változatosan viselhetők.

hirdetés

A hajvágás minden nő számára nagy lépés, pláne, ha drasztikus átfazonírozásról van szó, avagy hosszú fazonról vált teljesen rövidre az ember lánya. Egy ilyen döntést nem lehet hirtelen felindulásból meghozni, érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen érvek szólnak mellette, illetve ellene.

Bár tény, hogy nem kell órákat eltölteni a hajmosással, beszárítással, a rövid frizura önmagában még nem jelent lényeges időspórolást, egyes fazonok előnyei eltérőek lehetnek.

Nem árt inspirációkat gyűjteni a megfelelő vágás kiválasztásához, és érdemes kicsit érlelgetni, fontolgatni a döntést, hogy kiderüljön számodra, valóban azonosulni tudnál-e a rövid hajstílusokkal. Sokan tartanak attól, hogy a drasztikus váltással nőiességük veszít fényéből, ám az alábbi sikkes nők abszolút rácáfolnak erre, hiszen roppant stílusosan, elegánsan és nőiesen viselik rövidre vágott tincseiket.

Fotóikból az éppúgy kiderül, hogy még a nagyon kurta fazonok is sikkesen és változatosan formázhatók, nem csak egyféleképpen hordhatók.

3 nő, akit érdemes bekövetni az Instán: megtudhatod tőlük, hogy melyek a rövid frizura előnyei

A korábban modellként, ma már sminkesként ismert Egle Bee a kilencvenes években felkapottá vált egyszerű körfazont kedveli, ha valaki még emlékszik rá, az akkoriban futó Melrose Place című sorozat színésznője, Josie Bissett ugyanilyen rövid frizurát viselt.

Bár Egle főként bőrápolás és smink témákban posztol az Instagramon, a hajformázási technikáit bemutató videóival és gyönyörű fotóival a rövid frizura előnyeire is rámutat.

Roppant változatosan viseli ezt a sokoldalú fazont, ami szépen kiemeli arányos arcát és ovális fejformáját.

Leginkább a frufrujával játszadozik, hullámosan, egyenesen és lazán oldalra simítva is gyakran viseli ezt a romantikus fazont, ami akkor sem veszít nőies stílusából, ha oldalt és hátul egészen rövidre szedi, illetve felnyírja, trimmeli a fodrász.

Vékony szálú haját láthatóan könnyedén tudja formázni, dúsabbra szárítani a sikkes hajfazonnak köszönhetően, a fejtetőn hosszabbra hagyott tincsekből adódóan pedig a feltűzött frizura elkészítése sem lehetetlen.

Tifaine Boudinot színésznő és modell régóta a rövid frizura híve, melynek előnyei abszolút világossá válnak a fotói láttán. Kipróbált már többféle vagány vágást, de alapvetően a hosszú frufrus pixie vált be neki igazán.

Rengeteg formázási lehetőséget rejt magában ez a fazon, aminek a lenövesztése sem okoz nagy gondot, hiszen amint hosszabbra nőnek a tincsek a fül és a tarkó környékén, könnyedén kialakítható a frizurából egy rövid shag vagy choppy fazon. Mindezt réteges vágással érheti el a fodrász, többféle stílusban, az arcformához igazítva.

Tifaine frizurája mindig más stílusban jelenik meg a róla készült modellfotókon, ugyanabból a fazonból a retró, a vagány, a romantikus és elegáns hangulat is bármikor előcsalogatható.

Az arc közelébe helyezett ékszerekkel, fülbevalókkal, nyakláncokkal, valamint a smink stílusával is egészen másként hat ugyanaz a frizura.

Paula Price negyven feletti modell a csinos kis pixie mellett döntött, évek óta csak apró változtatásokat vállal be a frizuráját illetően.

Arányos, ovális arcát gyönyörűen kiemeli a mikrofrufrus fazon, amit abszolút feldob a lágy, őszi avarbarna hajszín, rezes beütéssel.

Paula többnyire változatlan formában viseli a frizuráját, leginkább a sminkjével és a hajszínével harmonizáló színekkel teszi még nőiesebbé és izgalmasabbá a megjelenését. A hajával láthatóan nincs sok gondja, alkalmanként igazít rajta a fodrásza, ami szintén nem vesz sok időt igénybe, ahogy a fazon beszárítása és kezelése sem.

Olykor hangsúlyos fülbevalóval teszi elegánsabbá az egészen rövidre vágott hajstílusát, ami nagyon jól passzol nőies, retró hangulatú öltözékeihez.

Paula szerint a rövid haj szépségének titka a megfelelő hajformázó és hajápoló készítményekben, na és persze a profi vágástechnikákban rejlik, egy jól megválasztott termékkel megalapozható, hogy cseppet se legyen macerás a rövid frizura formázása.

Nem mindegy tehát, milyen fodrászra bízod a rövid frizura kialakítását, előnyei ugyanis felerősödnek, ha maga a fazon jól passzol az arcformádhoz, a stílusodhoz, az arcvonásaid jellemzőihez. A divatos vágások zöme egyénre szabva alakítható, figyelembe véve az áll és az orr formáját, karakterét, a homlok szélességét vagy magasságát. A profi rétegezéssel pedig a fazon beszárítása is megkönnyíthető.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés