A dús hatás számos módon elérhető egy frizura esetében, de csak ritkán valósul meg egyszerre az álomtrió: egészségesen fénylő, rugalmas, nagy volumenű hajkorona. Ahhoz, hogy a tincsek ne nehezüljenek el a hajtőemelő termékektől, inkább a beszárítás technikájával kell ügyeskedni, és akkor nem lesz szükség nagy mennyiségű fixáló lakkra vagy dúsító kencére.

hirdetés

Sokan azért választanak állig vagy vállig érő fazont, mert a félhosszú tincsek jobban megtartják a volument, mint mondjuk, a hosszabb változatok. Ez igaz is, ám előbb el kell érni azt a bizonyos dús hatást, ezért ugyanúgy törődést, ápolást és beszárítást igényel a frizura. A közepesen hosszú lobonc előnye azonban, hogy változatosan formálható, és egy jól megválasztott szárítási technikával gyorsan és egyszerűen kihozható belőle a maximum.

Amikor frissen elkészíti, beszárítja a fodrász a frizurát, mindig lágyabb tapintású, és fényesebb a haj, mint a rohanó mindennapokban, amikor az ember sebtében szárítja meg a fazont. A frissen mosott tincsek többnyire lelapulnak és szétcsúsznak, önálló életet élnek, bármit is próbálsz kezdeni velük.

 

Másnapra már teljesen oda a dús hatás, és valahogy snassz az egész végeredmény. Ám a titok kulcsa, amitől a formátlan frizurából lágyan leomló, dús, tömör, rugalmasan ringatózó hajkorona lesz, a beszárítás módjában rejlik. A klasszikus főnözést talán mindenki ismeri, ősidők óta alkalmazzák a fodrászok, mármint nagyjából azóta, hogy létezik körkefe és hajszárító.

Dús frizura klasszikus módszerrel: így készíts főnhullámot

A főnhullámról sokaknak egyből Farrah Fawcett ugrik be, de nem csak bodor, kunkori loknikat lehet főnözési technikával készíteni. Ez a módszer a hajtövek megemelésére, ily módon pedig a frizura dúsítására is alkalmas.

A recept pofonegyszerű: válassz egy közepes vagy nagy átmérőjű körkefét annak függvényében, hogy állig, esetleg vállig érő a hajad. Hajmosás után pedig az alábbi módon vesd be, amikor szárítod a tincseket.

 

Először is a főnözést nem csuromvizes hajon kell alkalmazni. Ha túl vagy a volumennövelő sampon és balzsam használatán, majd alaposan leöblítetted a hajad, bugyoláld be törölközőbe, és várj egy kicsit, míg az anyag felszívja a nedvesség nagy részét a hajszálakból.

A selymesség megőrzésének érdekében, nedves hajon csak ritka fogú bontófésűt használj. Szárítás előtt jöhet egy kis volumennövelő és hővédő krém, de nem kell túlzásba esni, a főnözésnek hála, nem a kencéken múlik majd a frizura tartása. Ezután oszd el három részre a loboncod, és csipeszeld fel a tincseket.

A videóban látható módon kezdd el a főnözést, amikor már félszáraz a hajad. Lépésről lépésre haladj, és a főnhullámok készítésekor mindig emeld meg a hajtöveket a kefével, illetve oda irányítsd a hőt. A fejtetőnél ellentétes irányba, vagyis hátrafelé szárítsd be a tincseket, így jobban megemelkednek a hajtövek.

A végeredmény pedig, kis energiaráfordítással szenzációsan dús, rugalmas frizura, ami nem lapul le egykönnyen. Pár perccel tovább tart, mint a szimpla hajszárítás, de megéri az időbefektetést, mert bőven megtérül.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés