Manapság már bármilyen hajformázót be lehet szerezni. A legtöbb különféle loknikat varázsol, így bármilyen fazonról legyen szó, otthon pillanatok alatt elkészíthető a tökéletes, tartós eredmény. Azt azonban nem szabad kihagyni a képletből, hogy ezek a magas hőfokkal működő eszközök durván roncsolják a haj szerkezetét, így néha nem árt kevésbé káros megoldást választani a lenyűgöző megjelenés eléréséhez. Ez a trükk egyszerűbb, mint gondolnád, és csak egy hajszárító kell hozzá.

hirdetés

Akinek egyenes haja van, hullámos frizurára vágyik, aki pedig természetesen göndör fürtökkel rendelkezik, a szögegyenes verziót szeretné elérni. A legtöbb nő soha nem elégedett azzal, ami már megadatott. Manapság egyébként nem csak a fazonválasztásra, hanem a frizura változatos formázására is nagy hangsúlyt fektet a divat, a legerősebb irányvonalat pedig a laza, szélfútta hullámok, illetve a dús hatású, lágy loknik képviselik.

A változás iránti vágy vezérli ezeket a trendeket, így akár többféleképpen viselhető egy-egy fazon. A technikai innovációk ma már napi szinten lehetővé teszik a frizura átalakítását: kedv és hangulat szerint váltogathatók a nagy hullámok, a texturált spirálfürtök, vagy a blowout beszárítási móddal készült rugalmas, hajvégi loknik.

Számos hajformázó eszköz beszerezhető már, amivel tökéletes, lágy esésű hullámokat lehet készíteni. A hollywoodi vízeséshullámok, sőt, a rövid tincsek ondolálása egyaránt könnyedén elérhető otthon, ám a gyakori formázásnak gyakran nagy ára van. A magas hőfokkal dolgozó ketyerék valóban látványos, dús, jó tartású frizurát generálnak, ám közben nagymértékben roncsolják a szálakat, gyakorlatilag elégetik, eltörik és kiszárítják azokat. A hővédő kencék és spray-k némi védelmet nyújtanak ugyan, de a mindennapi stílusváltást így is megsínyli a haj. Ha néha-néha előkerülnek ezek a csodakütyük, az még nem jelenti a hosszú hajkorona halálát, ám a napi rendszerességel beiktatott használatuk fakóvá, sprőddé, törékennyé teheti a szálakat.

 

Egyszerű trükk, amihez csak egy hajszárító kell

Az internet világának köszönhetően már nincs szükség mesterfodrászra ahhoz, hogy az egyenes hajból gyönyörű, hullámos frizura készüljön. Még csak a hajsütő vasat sem kell előkapni a szekrényből, számos egyszerű, kevésbé káros megoldás segítségével is elkészülhet a tökéletes eredmény. Némelyik módszerrel hőhatás nélkül, egy éjszaka alatt érhető el a hullámos vagy göndör frizura, de olyan trükkök is akadnak, melyek bevetésével lerövidíthető a hajszárítás időtartama, miközben besütés és vasalás nélkül formálható a fazon. A rugalmas fürtöket nem csak csavarókkal, hajsütővel, körkefés beszárítással vagy éjszakai előkészítéssel garantálhatod. Az alábbi módszer lerövidíti a hosszú haj beszárítását, így kevesebb hőhatás éri a tincseket, ráadásul egy füst alatt a loknik is elővarázsolhatók.

 

A hajszárítást nem éri meg elkapkodni, pár mozdulattal bárki csodálatos frizurát készíthet magának. A fodrászok gyönyörűen be tudják szárítani a tincseket mosás után, ám ebben az esetben nincs szükség különleges fésűkre vagy hatalmas szakértelemre. Egy kevés gyakorlással percek alatt elkészülnek a lágy hullámok, mindenféle macera nélkül. A hajszárítós megoldás kevésbé károsítja a haj szerkezetét, erre az új masinák is rásegítenek a hideg levegős funkcióval és az ionizáló technológiával.

Nem csupán kevésbé roncsolja a szálak egészségét ez a módszer, de rendkívül praktikus is. Hosszú perceket lehet vele megspórolni, hiszen a szárítás után már nem kell a hajsütő vassal bíbelődni. Ennek köszönhetően akár egy gyors reggeli hajmosás után éppúgy bevethető.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés