Ahhoz, hogy stílusosan elegáns legyen az esküvői frizura, nem muszáj feltűzni a hosszú tincseket. A hollywoodi, vízesésszerű loknik különösebb díszítés nélkül is megteremtik az előkelő hangulatot.

hirdetés

Hosszú haj esetén mindig nagy dilemma, hogy feltűzve vagy kiengedve viselje a haját a menyasszony a nagy napon, és sokan azért döntenek a hajtűkkel rögzített esküvői frizura mellett, mert egy csinos konty mindig elegáns. Mások pedig attól tartanak, hogy a szabadon engedett hajzuhatag nem tartja meg sokáig a formáját, a loknik idővel kinyúlnak, kócossá válnak, így a szertartást követő lagzin már csapzott hatást kelthet a gondosan belőtt frizuraköltemény.

Ebből a szempontból a vízeséshullámok nem annyira rizikósak, hiszen eleve nagyon finom, lágy esésű loknikról van szó, melyek átfésülés után nyerik el végleges formájukat. A hollywoodi loknik félhosszú és hosszú hajból egyaránt tökéletesen kivitelezhetők, ráadásul a letisztult és a cifra díszítésű, izgalmas ruhafazonokhoz is jól passzolnak.

Elegáns esküvői frizura, ami díszítés nélkül is stílusos

A finom, elegáns összhang érdekében nem feltétlenül kell feltűzni vagy gyöngyökkel, virágokkal díszíteni a hosszú hajat. Egyszerű technikával könnyedén hollywoodi hullámokat kreálhat a fodrász, ami ragyogó, ápolt és előkelő hatást kelt.

Töredezett, rakoncátlan tincsekből ugyanúgy megalkotható ez a frizurastílus, ami ráadásul nagyon sokféleképpen készülhet.

Klasszikus módja, hogy a fodrász hajsütőt használ, vastagabb tincsekből rittyent loknikat, majd a még meleg hajcsigákat hajtűvel rögzíti, hogy ne rugózzanak ki. Azután egyenként kibontja, az ujjaival elrendezi, végül kifésüli a fürtöket.

 

Rugalmasságtartó, magas fényű hajlakkal szokták befejezni a műveletet, így a hajzuhatag nem lesz olyan, mint egy betontömb, pont ellenkezőleg, selymesen fénylik a vakuk kereszttüzében.

Ez a hajkészítési rituálé természetesen könnyedén lerövidíthető, hiszen ma már rengeteg hajformázó masina áll a szakember rendelkezésére, hogy különféle stílusú hullámokat hozzon létre. Csavarókkal, hajsütő vassal, illetve hajvasaló készülékkel egyaránt elérhető a kívánt eredmény, csupán más-más technikát igényelnek az egyes módszerek.

Ez a frizura ideális lehet számodra, ha sem fátylat, sem fejdíszt nem akarsz viselni a nagy napon, vagy nem szívesen bonyolítanád túl a hajviseleted. Egyszerű, mégis elegáns frizura, de ez nem jelenti azt, hogy nem cifrázható.

Amennyiben nehéz eldöntened, hogy a feltűzött vagy a kiengedett stílus mellett maradj, választhatod a laza átmenetet, avagy a félig feltűzött frizuramódit. Az alábbi videóban remek alternatívákat láthatsz, melyeknek az alapját ugyanúgy a hollywoodi vízeséshullámok adják.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés