A hajformázás nem egyszerű feladat, az ember lánya hiába látja számtalan alkalommal, hogy a fodrász miként készíti el a frizurát, a rakoncátlan tincsek otthon már egészen másként viselkednek. A göndörítés, vasalás a legtöbb nőnek csípőből megy, ám a beszárítás már feladhatja a leckét, mivel tapasztalat nélkül a folyamat nem annyira egyszerű. Szerencsére nincs minden veszve, ugyanis egy kis gyakorlással akár az internetről is elsajátíthatod a helyes technikát.

hirdetés

A fodrászok kedvelt technikája a beszárítás, hiszen nem mindegy, hogy a haj megszárítása miként történik. Ez a művelet befolyásolja a tincsek állapotát, illetve azt, hogy miként tudod formázni őket. A megfelelő technikának köszönhetően még a vékony szálú haj is sokkal dúsabb hatást kelt. A körkefés szárítás megemeli a hajtöveket, ennek következtében pedig sokkal többnek látszik a hajtömeg.

Bár a beszárítás elsőre lehetetlen feladatnak tűnhet, egy kis gyakorlással akár otthon is nekiláthatsz. Sok múlik a megfelelő technikán és az eszközökön. Érdemes jó minőségű, nagy átmérőjű hajkefét venni, hiszen ezzel lesz a legszebb a végeredmény. Kezdésként nem árt megfigyelni, hogy a fodrász miként dolgozik, ám különböző videókból szintén elleshetsz pár nagyszerű praktikát.

Így lesz egyszerű a beszárítás otthon

A legfontosabb, hogy nem szabad teljesen vizes hajjal elkezdeni a folyamatot, hiszen amellett, hogy megnehezíti a szárítást, a kefe még a szálakat is roncsolja. Elsőként hajszárítóval fújd át a hajat, akkor jó, ha már majdnem száraz. Ekkor csak az ujjakkal mozgasd a tincseket.

Ha ezzel elkészültél, jöhet a beszárítás. Ehhez használhatsz különféle készítményeket, melyekkel nem kell túlzásba esni, a hajhabból is elég egy kevéske, pici fújás. Elsőként a kezeiddel dolgozd el a kencéket, majd felkerülhet a frizurára. Ilyenkor mindig a hajvégeknél kell kezdeni.

 

Az a legegyszerűbb, ha több szekcióra osztod a hajat, ez megkönnyíti a beszárítást. Hosszú haj esetén csakis a nagy körkefe jöhet szóba. Minden tincs esetében alulról kell felfelé szárítani. A kefét folyamatosan mozgasd, mindig az arcod irányába és onnan el. Folyamatosan haladj, alulról felfelé, amíg el nem fogynak a tincsek.

Ha túlságosan macerásnak tartod a beszárítást körkefével és hajszárítóval, de nem mondanál le a szalonhatású frizuráról, akkor érdemes beszerezni egy külön erre a célra készített hajszárítót. Ezek a készülékek meleg levegővel szárítják meg a frizurát, a kefe legtöbbször cserélhető, így többféle hullámot kreálhatsz velük. Viszonylag egyszerű a használatuk, hiszen csupán az egyik kézre van szükség a működtetésükhöz.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés