A legtöbb nő vágyálma a lágyan leomló, dús frizura, amit, ha nem is varázsütésre, de rém egyszerűen el lehet érni még frissen mosott hajból is. A klasszikus félhosszú haj ugyan roppant nőies és sokféleképpen viselhető, erőtlen szálak esetén bizony könnyen rálapul a fejre. A jó öreg módszer visszatért, és úgy tűnik, lesöpri a színről a körkefés beszárítás technikáját, avagy a főnözést.

hirdetés

A hajtövek megemelése többféleképpen megoldható, az egyik legismertebb, a fodrászok által is bevett szokás, hogy a tincsek tövét kefével felfelé húzzák, majd a növekedési iránnyal ellentétesen fésülik, miközben tisztes távolból meleg levegőt fújatnak rá hajszárítóval. Ez az úgynevezett főnözés, ami a hajvégi hullámok beszárítását is jelenti, a célja pedig az, hogy lényegesen dúsabb, dinamikusabb tartást kapjon a frizura.

 

A női lélek azonban sóvárgó, nem elégszik meg a nagyon melós technikákkal, hiszen akkor sem szívesen mond le a dús frizura lehetőségéről, amennyiben sietve kell elkészülnie, ilyenkor roppant egyszerűen szeretne látványos eredményt elérni. Bár ehhez adva van a modern eszközök széles tárháza mindenféle innovatív hajformázó kütyüvel, érdekes módon egyre többen nyúlnak vissza a múlt bevált módszereihez, például a hajcsavarózáshoz.

Dinamikus, szuper dús frizura hajcsavarókkal, egyszerűen

A hatvanas években a hajvégi hullámokkal felturbózott, szuper dús frizura volt a divat nagy kedvence, na de akkor sem osztogatta mindenkinek két marékkal a természet a nagy volumenű hajkoronát. Meg kellett hát dolgozni érte, ki így, ki úgy ügyeskedett. Érthető módon virágkorukat élték a különféle méretű hajcsavarók, sőt, a tehetősebbek hajszárító burát is tartottak otthon, de sokan fodrászhoz jártak úgymond berakatni a frizurát.

 

Idén ismét előtérbe kerültek a hatvanas évek stílusjegyei, melyek a frizuraviseletre is erős hatást gyakorolnak. A laza hajvégi hullámok, a lágyan ondolált tincsek és a szuper dús fazonok egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek, ám a természetesség nagyobb hangsúlyt kap, mint hajdanán. Így a tupírt és a féktelen hajlakkozást ideje félretenni, érdemes más hajdúsító módszer után nézni.

A nagy átmérőjű hajcsavarókkal hasonló eredményt lehet elérni, mint az időigényesebb főnözéssel, különösen, ha félhosszú, vállig érő hajról van szó. A titka, hogy nem csuromvizesen kell feltekergetni a tincseket, a csavarók elhelyezésével pedig a haj esését is meghatározhatod.

Ha a hosszú frufrut ellentétes irányba, vagyis a fejtető felé csavarod fel, mégpedig kettéválasztva, laza, dús tartást garantálhatsz neki, a nagy átmérőjű csavarókkal pedig nem csak a töveket emelheted meg, hanem a lágy, rugalmas hajvégi hullámokat is elérheted.

Hajmosás után épp csak nyirkos, félig szárazak legyenek a tincsek, a fényes hatásért kevés hajápoló olajat is kaphatnak a szálak, de csak az alsó részükre vigyél fel egy keveset. Nedvesítsd be a tenyeredet, jól dörzsöld össze, hogy felmelegedjen, oszlass el rajta alaposan pár csepp olajat, azután nyomkodd bele a hajvégekbe. Nagyon el kell találni a mennyiséget, mert ha eltúlzod, zsíros hatást keltenek majd a laza loknik, és könnyebben kirugóznak.

 

Bár nagy hajcsavarókkal nem túl kényelmes aludni, este is elvégezheted a műveletet. Amennyiben finom anyagú, selymes felületű kendővel kötöd át a fejed, nem fog szétzilálódni az éj leple alatt készülő frizurád. Ha reggelre ütemezed, a félig szárazon feltekert tincsekre fújj egy kevés hővédő spray-t, majd hajszárítóval fejezd be a pár perces procedúrát. Ne told túl közel a loboncodhoz a fúvócsövet, és ne a legforróbb fokozaton végezd a szárítást. Így fényes, dús, rugalmas frizura lesz a jutalmad, ami valamivel gyorsabban elkészül, mintha körkefés főnözést alkalmaznál.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés