Az utóbbi időkben felkapottá vált nagy volumenű, kócosan dús hajstílusok ellenpólusaként most az egészen szolid, lenyalt frizura is megjelent a divatban. Nem muszáj a hajformázó masinákkal és beszárítással vesződnie annak, aki ezt az alternatívát választja.

hirdetés

Bár manapság rengeteg olyan divatos vágástechnika kínálkozik, amely a lelapulásra hajlamos, vékony szálú hajból is képes kihozni a maximumot, az egyre nagyobb kiterjedésű, dús hatású, kócosan hullámos és bozontos hajstílusok élre törésével sokan úgy érezhették, hogy csak esélytelen szemlélői lehetnek az új trendeknek.

Igaz, hogy már a tavalyi divatbemutatókon is megjelent a lenyalt frizura, ám úgy tűnik, hogy az utcai hajviseletek alakulására csak most sikerült kellő hatást gyakorolnia. A korábbi vizesnek és csapzottnak tűnő, hátranyalt sérókkal ellentétben most egészen új formát ölt a lelapított frizurastílus.

A hosszú haj természetességét hangsúlyozza a két oldalra lefésült változat, de a rövid tincsekhez is remek tippekkel szolgál az új divat.

A lenyalt frizura újra divatos: képeken mutatjuk, milyen változatosan viselheted

A retró és futurisztukus trendek kissé összemosódnak idén, a metálszínű, fémes hatású anyagok például az old hollywoodi stílustól kezdve a diszkódivaton át egészen az űrkorszaki, modern irányzatokig mindenhol megjelennek, a feltűnően fényes és csillogó cuccokhoz pedig remekül passzolnak a visszafogott, minimalista frizurák. Ebből kiindulva az őszi-téli kollekciókat felvonultató divatbemutatókon a lenyalt frizura bukkant fel a leggyakrabban, méghozzá sokféle változatban.

 

A vékony szálú hajjal rendelkezők kicsit fellélegezhetnek, hiszen nekik könnyű dolguk akad. Nem muszáj zselében és lakkban tocsognia a hajnak, elég, ha középen elválasztva, két oldalra lefésülve hagyják megszáradni a tincseket.

Azt gondolnánk, hogy a lapos séró nem a hullámos hajúak trendje, ám még ha kicsit több munkával is, azért számukra éppúgy megoldható a hátrasimított stílus. Hiszen nem csak a kettéfésült lapos frizura, hanem a hátranyalt változat éppúgy divatosnak számít majd idén ősszel.

A hosszú hajúak hátul vagy a fejtetőn szoros kis kontyba tűzhetik a tincseiket, mert a balerinakonty ismét hódít, de a rövid és bobfazonok számára szintén sok lehetőség akad. Megidézheted a húszas-harmincas évek elegáns stílusát, csak éppen fejdísz nélkül, vagy egyszerűen a füled mögé fésülheted az egész frizurádat, és formázó géllel egyenletes fényt adhatsz neki.

Ha azt vesszük, a késő őszi és téli időszakban igazán praktikus lesz ez a frizuratrend, hiszen nem kell majd azon aggódnunk, hogy lelapítja a hajunkat a sapka.

Kiemelt képek: Marc Piasecki, Daniele Venturelli/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés