A megfelelő, alapos ápolás nem ér véget a sampon-balzsam kombinációnál. Ahhoz, hogy valóban dús, egészséges és ragyogó legyen a frizura, további hasznos összetevőkkel érdemes táplálni az igénybe vett tincseket. Egy remek hajolaj alkalmazása nem csupán száraz, töredezett hajra ajánlott, a fakó, fénytelen és nehezen kezelhető szálakat éppúgy kezelésbe veszi.

hirdetés

Noha elméletileg a fejbőr úgy gondoskodik a faggyútermelésről, hogy a folyamat a frizura hosszára pozitív hatással legyen, így a papírforma szerint aligha van szükség bármiféle táplálásra a szálakat illetően. A valóság ennél cudarabb, mivel számos külső hatás éri a tincseket, aminek következményeként könnyedén szárazzá, fakóvá és töredezetté válhatnak. Nem csupán a magas hőfokkal dolgozó hajformázók okoznak károsodást és nehézséget a hajszerkezet számára. Még az olyan egyszerű és banálisnak tűnő tényezők, mint például az időjárás vagy a rendszeres hajmosás is befolyásolják a lobonc állapotát.

Sokan félnek a különböző hajolajok használatától, hiszen az általános vélekedés szerint ragacsos, zsíros hatást kelt tőlük a frizura. Ez azonban ilyen formában nem jelenthető ki, a legtöbb esetben a problémát a mennyiség túltolása vagy a rossz választás okozza. A megfelelő termék fényessé, élettel telivé varázsolja a száraz, kopott és sérült hajat, látványosan feldobja a megjelenést.

 

Nem csak száraz hajra vethető be a hajolaj

Bár a legtöbben sérült, száraz végek esetén hívják segítségül a különböző olajokat, a termékek sokkal széleskörűbben hatnak és többre hivatottak a renováló szerepnél. Mindenféle problémára meg lehet találni a tökéletes verziót. Vannak könnyedebb, lágyabb textúrájú változatok, miközben a testesebb olajokból sincs hiány a drogériák hajápolási részlegén. Az összetett, kifejezetten az igénybe vett hajvégekre specializálódott termékekkel pedig aligha lehet hibázni.

Ha mély ápolásra van szükség

Ha erősen sérült és igénybe vett a frizura, olyan hajápoló olajokra van szükség, amelyek a szálak mélyére hatolva orvosolják a problémát. Ezek között is meg lehet különböztetni a testesebb és könnyedebb textúrájú verziókat. Ez már egyéni preferencia kérdése, hogy kinek melyik jön be jobban, értelemszerűen a lágyabb olajok kevéssé nehezítik el a hajtömeget.

Azok az olajok, amelyek garantáltan erőt lehelnek az élettelen, töredezett és kitikkadt frizurába, a kókuszolaj, az avokádóolaj, a ricinusolaj vagy az argánolaj.

 

A The Body Shop kókuszolajos hajápolója akár kúraként, akár hajmosás után a vizes tincsekre felkenve is kifejti fantasztikus hatását. Mélyen táplálja a sérült, száraz tincseket, látványosan javítja a haj szerkezetét és életet lehel a fakó szálakba. 4790 forintért vásárolható meg.

 

A The Ordinary argánolaja 2790 forintért kapható. Táplálja és erősíti az elgyengült, sérült és igénybe vett frizurát.

 

A Revox ricinusolaj heti pár alkalommal bevethető, akár pakolásként is alkalmazható. Hatékonyan táplálja a sérült, nehezen kezelhető tincseket, rövid idő alatt feléleszti a haldokló szálakat. 2490 forintért vásárolható meg.

Ha csak fényesebb, lágyabb frizurát szeretnél

Külsőleges ápolásra, ha szimplán a fénytelenség problémájával küzdesz, a jojobaolaj tökéletes választásnak bizonyul. Összesimítja a szomszédos hajszálakat, ragyogóvá varázsolja a fakó tincseket.

 

Ez az Arganicare jojobaolaj ragyogó fényt kölcsönöz az élettelen, fakó tincseknek. 6490 forintba kerül.

Tobb olajból álló keverékek

A különböző hajvégápoló olajok összetevőiknek köszönhetően széles körű ápolást biztosítanak a frizura számára. Ezekkel aligha lehet mellényúlni, ám minden esetben érdemes átböngészni az összetevők listáját, mielőtt a bevásárlókosárba kerül egy szimpatikus darab. A legtöbb terméken kiemelik, hogy milyen problémára ajánlott az adott olaj, ezt szem előtt tartva kell válogatni a temérdek lehetőség között.

 

A Revox hajvégápoló olaja helyreállítja a sérült hajszerkezetet, miközben könnyed, lágy és csillogó tincseket varázsol. Noha igencsak koncentrált termékről van szó, mégis finoman veszi kezelésbe a sérült, fénytelen szálakat, gyorsan beszívódik és látványosan javítja a frizura megjelenését. Bármilyen hajtípus esetén érdemes bevetni. 4490 forintért vásárolható meg.

 

A L’oréal Paris Elseve Extraordinary Oil minden hajtípussal csodát tesz. Fényessé és ragyogóvá varázsolja a sérült tincseket, megzabolázza a szálló, kusza frizurát. 2290 forintért szerezhető be.

Kiemelt kép: Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés