A bőröregedés olyan folyamat, amit nem lehet teljes mértékben visszafordítani, sem megállítani. Ám előfordul, hogy külső és belső befolyásoló tényezők hatására nem a természetes ütemében halad, hanem meglehetősen felgyorsul, korai ráncokat, idő előtti öregedési bőrtüneteket produkálva. Ez a koreai arcmasszázs segít visszaállítani a hámréteg egészséges működését.

hirdetés


A genetikai örökségen kívül elsősorban az életmód az, ami különösen meghatározza a bőr minőségét és állapotát. Rengeteget számít, hogyan táplálkozol, dohányzol-e, milyen rendszerességgel fogyasztasz alkoholt, eleget alszol-e, használsz-e fényvédő kencéket, miként kezeled a mindennapi stresszt. A felsorolás persze, nem teljes, számos olyan életmódbeli tényező akad, ami idő előtt berúghatja a bőröregedés motorját, vagy felgyorsíthatja tüneteinek kialakulását.

Nem beszélve azokról a külső környezeti hatásokról, melyek ellen kevésbé védekezhetünk, mégis naponta gyengítik a hámréteg védőrétegét, és károsítják a bőrsejteket. A szmog, a káros UV-sugarak, a hormonháztartásra is kiható külső ártalmak jelentősen befolyásolhatják a bőröregedés ütemét.

 

A rossz bőrápolási szokások szintén felerősíthetik a külső és belső tényezők károsító erejét, ugyanis a bőr pH-értéke könnyen felborulhat, ami még inkább kikezdi ellenálló képességét. Fokozatosan romlhat a vízmegtartó képessége, veszíthet hőszigetelő zsírtartalmából, sérülhet a védelmet nyújtó lipidrétege. Ha a bőrszövet vérkeringése belassul, a tápanyag- és oxigénfelvétele is vacakolni kezd, aminek következtében csökken a kollagéntermelés, és megszaporodnak a bőröregedés látható jelei.

Koreai arcmasszázs: napi 10 perc, és javul a bőr ellenálló képessége

A bőröregítő tényezők többségét nem tudjuk kiiktatni, de a hatásuk mértéke minimalizálható. Elsőként, amit tehetsz, hogy odafigyelsz az étrendedre és az életmódodra, rendszeresen használsz fényvédőt, valamint úgy ápolod a bőrödet, hogy azzal inkább támogatod, semmint aláásod a védekező erejét.

Nem csak a táplálékkal bevitt antioxidánsok, omega-3 zsírsavak és egyéb gyulladáscsökkentők, illetve külsőleg ápoló és tápláló hatóanyagok segíthetik a hámréteg egészséges működését, hanem különféle speciális masszázsokkal is sokat tehetsz azért, hogy bőröd ellenállóbb, ragyogóbb legyen, és jobban regenerálódjon.

 

Ezek együttes alkalmazásával csökkentheted az idő előtti bőröregedés tüneteit, vagyis behúzhatod a vészféket. A hámréteg hanyatlása ugyan nem áll meg a kor előrehaladtával, de látható jeleinek felbukkanása jó eséllyel lassítható.

A videóban látható koreai arcmasszázs olyan területeket stimulál, amelyeken idő előtt jelentkezhetnek a ráncok, foltok, megereszkedések. Az arcizmok fellazításával, és a vérkeringés javításával a bőrsejtek regenerációja gyorsabb ütemre kapcsol. Már az oxigénellátásuk javításával is rengeteget tehetsz azért, hogy a felgyorsult bőröregedési folyamatot visszatereld a természetes medrébe, ezáltal visszanyerd a hámréteg egészséges működését.

Végezheted reggel és este, vagy csak napi egy alkalommal, amikor neked szimpatikus. A megtisztított arcodra, nyakadra, dekoltázsodra vigyél fel hidratáló szérumot, vagy arcolajat, esetleg olajos, mézes alapú kencét, amit jól tolerál és szeret a bőröd. Mindenképp valamilyen tápláló, nedvességpótló, regeneráló formula legyen, ami segíti a hámréteg megújulását. A masszázshoz az ujjbegyeidet használd. Nem kell erősen nyomkodni, simítani a bőrt, igyekezz laza mozdulatokkal végezni a műveletet.

Hatékonyabbá teheted a bőröd védelmére használt ápolási procedúrát, ha napi 10 percet rászánsz erre az anti-aging rugalmasságfokozó, feszesítő masszázsra.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés