Az arcbőr idővel elvékonyodik, mert sokat veszít a zsírrétegéből. A növényi olajok segítenek helyrebillenteni a hámréteg vízmegkötő képességét, ugyanakkor összetevőikkel támogatják a sejtek regenerálódását. A meglévő barázdákat ugyan nem radírozzák le az arcról, de azzal, hogy rugalmasabbá teszik a szöveteket, csökkentik mélységüket, és lassítják a további szarkalábak, egyenetlenségek kialakulását. Ráncok ellen, ezek a legjobb természetes fegyverek!

hirdetés

A papírszáraz, elvékonyodott, érett arcbőr már kevésbé ellenálló a külső környezeti hatásokkal szemben. Hiányos, rosszul funkcionáló védőrétege miatt, könnyebben elveszíti nedvességtartalmát, ezért sérülékennyé, érzékennyé, rugalmatlanná válik.

Ez az állapot felgyorsítja a ráncok kialakulását és berögzülését, ráadásul a zsírhiány következtében itt-ott egyenetlenné, beesettebbé válik a bőr. Bár a bőrápoló olajok kapcsán gyakran elhangzik, hogy hidratálják a hámréteget, valójában nem a nedvességet, hanem a zsírt pótolják, amivel feltöltik a bőrt, ezáltal megakadályozzák a szövetek vízvesztését.

Természetes olajok ráncok ellen: szuper hatóanyagokkal

Az olajok szuperereje abban rejlik, hogy értékes zsírsavakkal javítják a bőrtónust, antioxidánsokkal fokozzák a hámréteg méregtelenítő folyamatait, egyes összetevőik pedig serkentik a vérkeringést, vagy épp gyulladáscsökkentő hatásukkal segítik a bőrsejtek megújulását. Vitaminjaikkal táplálják a bőrt, ezáltal erősítik ellenálló képességét.

Ha akadálytalanabbul tud regenerálódni a bőrszövet, a ráncok is később jelentkeznek, vagyis megfelelő ápolással a bőröregedés tünetei lassíthatók. A már meglévő ráncokat is szépen finomítják a szuper hatóanyagokkal felvértezett olajok, melyek rendszeres használatával, sokkal egészségesebb, feszesebb, simább bőrkép érhető el. Ha szeretnéd megelőzni az idő előtti ráncok kialakulását, esetleg feszesebb arckontúrokra vágysz, válaszd ki a bőröd számára legmegfelelőbb készítményt, az alábbi bőrtónusjavító olajok közül!

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés