Napjainkban az arcizmok tonizálására az arcjóga egy népszerű módszer a ráncok ellen. Segíthet az arcbőr fiatalos megjelenésének megőrzésében.

hirdetés

Az arcizmok erősítésére egy természetes és hatékony módszer az arcjóga, mely segíthet lassítani a bőröregedés folyamatát, illetve megelőzésképp és a bőrápolást kiegészítő anti-aging módszerként egyaránt beválhat a ráncok ellen. Rendszeres gyakorlásával javul a bőr vérkeringése, oxigénellátása, melynek köszönhetően a már meglévő ráncok finomodnak, kevésbé mélyülnek el. A korai bőröregedés megelőzéseként azonban még hatékonyabb.

Az idő előtti megereszkedések, redők megjelenéséért általában nem a genetikai, hanem az életmódbeli tényezők és környezeti ártalmak felelnek túlsúlyban. Avagy az UV-sugárzás évek alatt összeadódó negatív hatásai, az antioxidánsokban, értékes tápanyagokban szegény táplálkozás, a légszennyezettség, a mozgásszegény, stresszes életmód, a krónikus kialvatlanság, valamint a bőrápolási hiányosságok következményei egyaránt hozzájárulnak a bőröregedés felgyorsulásához.

Az arcjóga önmagában nem segít, ha az itt felsorolt tényezők folyamatosan a bőr természetes regenerálódása ellen dolgoznak, de sokat segíthet abban, hogy az arcbőr minél tovább megőrizze rugalmasságát és egészséges megjelenését.

Az arcizmok erősítésére az arcjóga ideális megoldás: segíthet felvenni a harcot a ráncok ellen

Az arcjóga lényege a bőr és zsírréteg alatti izmok karbantartása, melyek egyfajta vázként szolgálnak, tartást adnak a bőrszövetnek. Többnyire masszázstechnikákkal kombinálják, a kettő együtt fokozza a sejtek vér- és oxigénellátását, valamint tápanyagfelvételét. Az arcbőr alatti zsírszövet a kor előrehaladtával megcsappan, ennek köszönhetően az arcbőr könnyebben veszíthet tartásából.

Ám a jól karbantartott izomzat segít tovább megőrizni a feszességet, sőt, ezzel megelőzhető a kontúrok nagymértékű fellazulása. Nyilván idővel mindenkinél jelentkeznek az öregedés látható jelei, vagyis ráncokkal és kontúrvesztéssel egyaránt számolni kell, de hogy milyen mértékben alakul át az arc struktúrája, arra van némi ráhatásunk. A hámréteg változó igényeit követő megfelelő bőrápolással, valamint az arcjóga és masszázs rendszeres gyakorlásával a ráncok mennyisége és mélysége csökkenthető, ha már idejében megalapozod az arcizmok erősségét.

Az arcizmok dörzsölésével, nyújtásával, húzásával az arcjóga javítja a vér- és nyirokkeringést. Trinh Georg arcjógaszakértő saját magán tesztelte az arcjóga módszerét. A bejegyzéseket nézve egyértelműen látható, mennyire megváltozott az arca, mióta rendszeresen végzi a speciális arcgyakorlatokat.

 

Bárki könnyen nekiállhat a gyakorlásnak, csak lépésről lépésre követni kell a videóban látható mozdulatsorokat. A kommentelők szerint a szakértő technikái nagyon hatásosak. Akik rendszeresen végzik a gyakorlatait, pozitív változásokról számoltak be.

Az arcjóga kidolgozása eredetileg Fumiko Takatsu jógaoktatótól ered, akinek az arca, a nyaka és a válla is súlyosan megsérült egy autóbalesetben. Komoly szakembergárda próbálta rendbe hozni a sérült területeket, de az arcizmokra valahogy senki sem gondolt.

Az emberi arcot több mint negyven különböző izom mozgatja. Ezek az izmok kisméretűek és közvetlenül a bőr alatt helyezkednek el, lehetővé téve a finom és pontos arcmimikát, a rágást és a beszédhez használt szájmozgást.

Kép: Getty Images.

 

A mindennapok során nem minden arcizmot használunk, és azokat is csak bizonyos mozgásokra. Az arcjóga segítségével erősítheted és nyújthatod az arcizmaidat. Ellensúlyozhatod a feszített arckifejezések hatását, hogy az izomzat és a bőr friss és fiatalos maradjon.

A rendszeresen végzett gyakorlatok javíthatják a bőröd rugalmasságát. Jobban megértheted, hogy miért és hogyan jelennek meg a ráncok az arcodon. Az arcjóga idővel javíthatja az arcbőr rugalmasságát és feszességét, de fontos, hogy türelmes és kitartó legyél a gyakorlatok végzése során.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés