A belassult nyirokkeringés az egész szervezet védekező rendszerére rossz hatást gyakorol, ezáltal a bőr ellenálló képességét is rombolja. Az arcbőrre vetítve, ez a folyamat idő előtti ráncok, pattanások, szem alatti puffadt táskák kialakulását eredményezheti, ám, ha nem áll betegség a hátterében, ezzel az egyszerű módszerrel fokozhatod a hámréteg méregtelenítését. Az arc területein alkalmazott nyirokmasszázs látványos és érezhető javulást garantál!

hirdetés

A nyirokrendszer kulcsfontosságú része az immunrendszernek, hiszen úgy működik a szervezetben, mint egy takarítóbrigád. A nyirokáram összegyűjti a szövetek közti folyadékot, majd elszállítja a nyirokcsomókhoz, amelyek egyfajta szűrőberendezésként tevékenykednek.

Ez a hálózatként viselkedő gépezet hatástalanítja a szervezet számára haszontalan, vagy káros anyagokat, sőt, a baktériumok, vírusok is itt akadnak fent. A szállításért felelős nyirokfolyadék ennek köszönhetően már megtisztított formában kerül vissza a véráramba.

 

Biztos megfigyelted már, hogy amikor az immunrendszered meggyengül, a bőröd is hanyatló ágon van. Az arc környékén is megtalálható néhány nyirokcsomó, például a fültövek előtt, vagy az áll környékén. Megfelelő masszázstechnikákkal serkenthető a lomha nyirokkeringés, ezáltal a bőr méregtelenítési folyamatai is hatékonyabban működnek majd. Ennek köszönhetően csökkenthető a petyhüdtség, az érintett hámréteg pedig simább, feszesebb és ellenállóbb lesz.

Nyirokmasszázs az arc területein: egyszerű technika a sugárzó bőrért

A nyirokkeringés lassulásáért általában a mozgásszegény életmód, és az ülőmunka tehető felelőssé, de elsőként érdemes kizárni a háttérben meghúzódó betegségek lehetőségét, hiszen számos komolyabb probléma állhat a vizesedés, és a nyirokrendszer zavara mögött. Ha a szakorvos nem talál semmilyen rendellenességre utaló jelet, akkor első körben ajánlott nagyobb gondot fordítani a testmozgásra, ami nem csak a vérkeringést és a bőrszövet oxigénellátását, hanem a nyirokfolyadék áramlását is fellendíti.

Speciális masszázstechnikával szintén fokozható a nyirokkeringés az érintett területeken. Ennek hatására a nyirokutak kitisztulnak, valamint a stimuláció következtében javul a tápanyagok felszívódása. Alaposan tisztítsd meg az arcod, a nyakad és a dekoltázsod, majd az összedörzsölt, felmelegített tenyeredre és ujjaidra vigyél fel a bőrtípusodnak megfelelő, antioxidánsokban gazdag arcolajat, vagy masszázskrémet.

 

Először finom nyomkodással aktiváld a kulcscsont feletti üregben található nyirokcsomókat, majd finom, simító mozdulatokkal, a fültőtől a kulcscsontig segítsd a nyirokfolyadék áramlását. Fokozatosan a homlok, a szemkörnyék és az orrnyereg is bekapcsolódik a bőr megtisztulását segítő műveletbe. A vérkeringést éppúgy stimulálja a masszázs, aminek köszönhetően a bőr oxigénellátása megnő.

A negyedórás művelet ugyan nem fér bele a reggeli rutinba, de mivel nem szükséges napi rendszerességgel elvégezni, érdemes a ráérős hétvégi napokra időzíteni. Relaxálás, stresszoldás, szépülés szempontjából is megéri beiktatni a szépségápolási procedúrába, mert látványosan és érezhetően simábbá, ragyogóbbá, kipihentebbé teszi a bőrképet, miközben maximálisan ellazít.

Kövesd pontosan a videóban látható mozdulatokat, és élvezd a csodás végeredményt! Már egy alkalom után is olyan lesz tőle az arcbőr, mintha órákat töltöttél volna a kozmetikusnál.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés