Mindaddig nem is gondolunk rá, mennyire fiatalossá teszi az arcot egy szépen ívelő száj, amíg nem kezdenek lefelé görbülni a vonalkák, illetve markánsabbá válni a mosolyredők és a száj körüli ráncok. Ám a barázdák mélységét nem csak speciális kezelésekkel csökkentheted, egy pár perces rutinnal otthon is elejét veheted a szomorú, beesett arckifejezésnek. Ez az egyszerű arcjóga karban tartja az alátámasztó izmokat.

hirdetés

A bőröregedésről sok szó esik, de nem csak az elasztin- és kollagénvesztés, a hámszövetek vízmegkötő képességének gyengülése, valamint a zsírcsökkenés vezet a bőrfelszín rugalmatlanságához és megereszkedéséhez. A redők elmélyülése mögött az arcfelépítés átalakulását is figyelembe kell venni, mely egyfajta térfogatváltozást jelent.

A kötőszövet és az izomzat renyhévé válik, a csontok veszítenek tömegükből, az állkapocs éle elmosódik, ezáltal nem kap megfelelő tartást a bőr. Negyven év felett szinte még alig észrevehetően, de elkezd megváltozni az arcforma.

A mosolyráncok élesebbé válnak, elmélyülnek, a szájzugok kissé megereszkednek, később pedig finom ráncocskák jelenhetnek meg az ajkak körül. Bár ezeket a felszíni redőket gyakran dohányzó ráncoknak nevezik, nem csak a káros szenvedéllyel élőknél bukkanhatnak fel, hiszen a helytelen mimikai beidegződések éppúgy előidézhetik őket, ha az izomzat már nem nyújt feszes tartást a bőrnek.

Az arcjóga ezeket az izomcsoportokat veszi célba, illetve arra is jó, hogy feloldja a berögzült, feszült szájpózt, amit szinte már észre sem veszünk magunkon.

6 perc arcjóga naponta, száj körüli ráncok ellen

Az izmok stimulálásával javul a vérkeringés, ezáltal a bőrszövetek oxigén- és tápanyagellátása jelentősen megnő. Az izomzat karbantartásával fellendíthető a bőr anyagcsere-működése, ami a méregtelenítő folyamatokra is hatással lesz. Mindez hatékonyabb regenerálódást tesz lehetővé a hámréteg számára, amitől sokkal ellenállóbbá és élettel telibbé válik.

 

A rugalmasság fokozásáért kövesd a videóban látható mozdulatokat, melyeket hetente többször, rendszeresen érdemes elvégezni. Összekötheted masszázzsal is a feszesítő műveletet, ami után a hidratáló kencék is könnyebben fognak felszívódni.

Ám ne feledd, az arcjóga nem varázspálca, beletelik kis időbe, mire kifejti hatását. Halványítja az éles vonalakat, csökkenti a ráncok méretét, és segít ellensúlyozni a beesett, tömörséget veszített arc formáját, de a teltség visszaépítését, és teljes simaságot nem ígérhet. Ettől függetlenül, kiegészítő, otthoni bőrfrissítő kezelésként végezve, a segítségedre lehet a bőröregedés tüneteinek enyhítésében.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés