Ma már a kozmetikusok és az arcesztétikai szakemberek is megegyeznek abban, hogy a bőrápolás nem a krémeknél kezdődik, és nem is velük ér véget. A drága arckezeléseken kívül egy jól felépített feszesítő arcmasszázs éppúgy sokat javíthat az arctónuson, ráadásul a néhány perces mozdulatsort bárki könnyedén elsajátíthatja, és beültetheti mindennapi rutinjába.

hirdetés

Megfelelő gondoskodás mellett a bőr sokáig megőrizheti kicsattanó frissességét és üdeségét, ami elsősorban a belső tápláltságán múlik, és nem a pénzen. Az étkezés, emésztés nagyban befolyásolja a bőr állapotát, hiszen a szervezetből veszi fel a számára szükséges mikrotápanyagokat, antioxidánsokat.

Ugyanakkor külső védelemre és támogatásra is szüksége van a hámrétegnek, amire kifejezetten alkalmasak a hidratáló, valamint a tápláló anti aging szérumok, krémek és egyéb kencék, de nyilván ezek az izmokra és a bőrszövet vérkeringésére, oxigénellátására, nem igazán vannak hatással.

 

Megoldásként nem csak a drága stimuláló arckezelések jöhetnek szóba, hanem az otthoni arcmasszázsok is, melyek néhány könnyen elsajátítható mozdulattal segíthetik a regenerációs folyamatokat a bőr mélyén. Arcmasszírozó eszközöket éppúgy bevethetsz, de az ujjaidat úgyszintén használhatod erre a célra, csupán a technikáját kell elsajátítani, ami rém egyszerű.

Feszesítő arcmasszázs a szakértőtől

Abigail James londoni bőrspecialista és díjnyertes arcápolási szakértő, a vendégein és saját magán is szívesen alkalmazza az élénkítő, lifting hatású masszázstechnikákat, melyek remek kiegészítései lehetnek a gondoskodáson alapuló bőrápolásnak.

Először enyhén felmelegített – nem forró – arcápoló olajat visz fel a bőrére. Érdemes a hámréteg igényei szerint kiválasztani a megfelelő terméket. Nagyon jók erre a célra a bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, antioxidánsokban és bőrpuhító anyagokban gazdag, jól felszívódó olajok, melyek fokozzák a rugalmasságot, illetve öregedéslassító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Megfigyelhető, hogy a szakember az orrtól a halánték felé simítva masszírozza bele bőrébe az olajat, ezáltal a nyirokcsomókat is aktiválja. Az áll, az arcél, valamint a fül környékén egyaránt stimulálja az izmokat, ehhez a behajtott ujjait használja gyengéden.

A negyven feletti bőrspecialista relaxálásra is használja az alábbi masszázst, amivel nem csak frissíti, élénkíti a hámréteget, hanem javítja a bőr méregtelenítését, valamint erősíti a renyhe izmokat, kötőszöveteket. A vérkeringés felpezsdülésével javul a bőrszövet oxigénellátása és tápanyagfelvevő képessége, valamint az öngyógyító folyamatai is könnyebben beindulnak.

 

Kikapcsolódásra, felfrissülésre, feszesítésre egyaránt jó ez a tízperces arcmasszázs, amit otthon bármikor elvégezhetsz, az esti rutinodba beültetve pedig, segítheted vele a hatóanyagok felszívódását és hasznosulását.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés