Bár a mikrotűs bőrfiatalítás sem feltétlenül fájdalmas, kétségkívül az oxigén-arckezelés az egyik legkíméletesebb eljárás a modern bőrmegújító módszerek között. Semmilyen tű, kezelőfej, vagy emberi kéz nem ér a bőrfelülethez, ráadásul természetes hámlasztóként is működik, így kemikáliák nélkül frissíti fel a lestrapált hámréteget. Mélyre juttatja a hatóanyagokat, de az oxigénterápia önmagában is aktiválja a sejteket, ezáltal ráncok finomítására is alkalmas.

hirdetés

A szervezetünk nem működik oxigén nélkül, minden sejtünknek, szövetünknek szüksége van éltető erejére, így a bőrünk egészségére is hatással van, ha csökken a sejtek oxigénfelvevő képessége. A megfelelő oxigénellátás alapfeltétele annak, hogy új sejtek keletkezzenek, és azok zavartalanul ellássák feladatukat.

Ha romlik a hámréteg vérkeringése, és ezáltal nem jut elegendő oxigén a sejtekhez, egy sor kedvezőtlen folyamat indul el, mint amikor egyetlen eldőlt dominó végig leborítja az összeset. Csökken a kollagén- és elasztintermelés, aminek hatására gyengül a bőr vízmegtartó képessége, belassulnak az anyagcsere-folyamatok, és az epidermisz egyre kevésbé tud regenerálódni. Minél kevesebb oxigén áll rendelkezésükre, annál rövidebb életűek a sejtek.

Mitől csökken a bőr oxigénellátása?

A bőrsejtek oxigénfelvevő képessége idővel romlik, vagyis a kor előrehaladtával ez természetes módon bekövetkezik. Tulajdonképpen ez a folyamat indítja be a bőröregedést, ami sajnos idő előtt megkezdődhet, hiszen a légszennyezettség, a dohányzás, és még számos külső környezeti hatás hozzájárulhat ahhoz, hogy a sejtek oxigénszintje drasztikusan lecsökkenjen.

A koronavírus-járvány idején például sokan azt tapasztalták, amikor kevesebbet voltak a szabad levegőn és több időt töltöttek bezárva, hogy rohamosan romlani kezdett a bőrük állapota. Ez a jelenség jól példázza, hogy friss oxigén hiányában jóval lassabban tud csak regenerálódni a hámréteg, és nem javítja ki megfelelően az őt ért károkat.

 

A dehidratált, száraz tapintású, húzódó felszín, valamint a pigmentzavar és az idő előtti ráncok csak néhány tünet a sok közül, amikor a bőrrétegek vér- és oxigénellátása nem megfelelő. Sajnos a szmog erre csak rásegít, így akár évekkel korábban jelentkezhetnek a bőröregedés látható és érezhető jelei.

Az oxigén-arckezelés megújulásra készteti a bőrt, és aktiválja a sejteket

Az oxigénes bőrkezelések sokféle formában vannak jelen a kozmetikában, legtöbbjük kezelőfejjel végezhető, de oxigénburás terápia is létezik. Az oxigénterápia önmagában is nagyon hatékony a sejtmegújító bőrfiatalítás terén, de komplex kezelést is takarhat. Minden kozmetikában vagy professzionális orvos-esztétikai klinikán más-más módszer, és bőrszépítő csomag elérhető, hiszen az oxigéngenerátor gépek, valamint a kezelőfejek is eltérőek lehetnek.

Ha azt látod, hogy egy arckezelés megnevezésében az OxyJet szerepel, az mindenképp a készülék és kezelőfejek típusára utal, melyekkel a terápiát végzik. Az OxyJet eljárás komplex bőrmegújító kezelést nyújt.

 

A géphez tartozó kezelőfej 98%-os tisztaságú molekuláris oxigénnel porlasztva juttat vízpermetet a bőrre, ami egyfajta természetes peelingként is működik, hiszen megszabadítja a bőrfelszínt az elhalt hámsejtektől és a szennyeződésektől, ugyanakkor az oxigéndús, magas nyomású vízpermet arra is jó, hogy tű nélkül is lejussanak a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe. Ez egy roppant kíméletes eljárás, ami az érzékeny bőrön ugyanúgy biztonsággal végezhető.

Az őszi bőrmegújítás részeként különösen ajánlott

A nyár folyamán szépen lebarnult bőr ősz elejére már fakóvá, szárazzá, pigmentfoltossá válhat, mert nagyjából ekkorra jelentkeznek az UV-károsodás jelei. Az oxigén-arckezelés ilyenkor is segíthet, hiszen a létfontosságú molekula eleve hozzájárul a hámréteg önregeneráló folyamataihoz, valamint a kezelőfejjel bőrbe injektált, annak igényei alapján megválasztott hatóanyagok pedig antioxidánsokkal és egyéb tápanyagokkal fokozhatják a sejtmegújulást.

Az eljárás során a vízpermet hidratálja és oxigénnel tölti fel a lestrapált bőrt, ezáltal javítja vérkeringését, és kedvező feltételeket biztosít ahhoz, hogy a tápanyagok hasznosulni tudjanak. Így az azonnali frissítő hatás mellett hosszabb távon is változás tapasztalható.

 

Az oxigén aktiválja a sejteket és megnöveli működőképes élettartamukat, ami pozitív hatással van a kötő- és támasztószövetek állapotára. Javul a kollagén- és elasztinsortok szintézise, ennek hatására fokozódik a védőréteg vízmegtartó képessége, így nem csak feszesebb és rugalmasabb, hanem ellenállóbb lesz a bőr.

Mikor javasolt?

Az oxigén-arckezelés csökkenti a ráncok kialakulását és finomítja a barázdák mélységét. Az arckontúr feszesítésére szintén alkalmazható megfelelő hatóanyagokkal kombinálva, valamint a problémás bőr regenerációját is képes javítani.

Dehidratált bőrállapot megszüntetésére, pigmentfoltok halványítására, rosaceás tünetek enyhítésére, hámképzés, kollagéntermelés, valamint vérkeringés serkentésére egyaránt ajánlott. Hatására visszanyeri egészséges, rózsás színét a bőr, fokozódik az anyagcsere és megnő a sejtek energiaállapota.

 

Az OxyJet készülék különböző kezelőfejekkel biztosítja az oxigénterápia hatékonyságát. A kezelés végén alkalmazott OxySpray hűsítő, nyugtató vízpermetet biztosít, ami részecskékre porlasztva juttatja a hatóanyagokat a bőrbe, az éltető oxigénnel együtt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés