A megfelelő arcmasszázs elsajátítása általában nem nagy ördöngösség, ráadásul hatalmas előnyre lehet szert tenni vele a bőrfiatalítás terén. Növeli a krémekkel bejuttatott hatóanyagok hatékonyságát, erősíti a bőrt megtartó vázizomzatot, serkenti a vérkeringést, aminek köszönhetően javul a hámréteg regenerálódása, ráadásul ingyen van, és bármikor elvégezhető. A speciális pontok stimulálása, akár a mosolyráncok durva elmélyülése ellen is szolgálhat.

hirdetés

A ráncok elleni küzdelem nem az öregedési folyamat megállításáról, hanem a tünetek kialakulásának lassításáról, valamint finomításáról szól. A bőröregedés természetes folyamat, ami megállíthatatlan, előbb-utóbb mindenkinél észlelhetővé válnak a jelei. A ráncok korai kialakulása azonban mindig arra utal, hogy a bőrben lezajló belső folyamatokban valahol zavar keletkezett.

Ha kevés antioxidáns áll rendelkezésre ahhoz, hogy megfékezze a káros szabad gyökök sejtromboló hatásait, a barázdák idejekorán megjelenhetnek és elmélyülhetnek, ugyanakkor az arc egyes területei a vártnál hamarabb megereszkedhetnek.

 

Az egyensúly felborulásához külső környezeti hatások – légszennyezettség, erős UV-sugárzás, a bőr pH-értékét felborító kemikáliák – is hozzájárulhatnak, ugyanakkor az életmódbeli szokások szintén felgyorsíthatják a ráncok berögzülését. Hosszú távon a stressz, az alváshiány, a vitaminszegény étkezés, a dohányzás, a gyakori alkoholfogyasztás, sőt, még a mozgáshiány is hozzájárulhat a bőröregedés felgyorsulásához.

Azért, hogy arcunk sokáig fiatalos maradjon és könnyebben meg lehessen küzdeni a ráncokkal, egyaránt oda kell figyelni többek között a helyes hidratálásra, a bőr megfelelő tisztítására, valamint a vitaminok és ásványi anyagok pótlására.

Mindezeket az arcápolás elengedhetetlen részeinek tekintjük, azonban gyakran nagyobb támogatásra van szüksége a bőrnek ahhoz, hogy a redők és mélyedések ne idő előtt jelenjenek meg a bőrön, és amikor már kivédhetetlen a felbukkanásuk, sokkal finomabb formában mutatkozzanak meg. Ebben tud nagy segítségünkre lenni a feszesítő arcmasszázs. Ezt szakemberre is bízhatjuk, de ugyanígy otthon, pofonegyszerűen elvégezhető, és a pénztárcánk sem bánja majd, ha már egyszer ráéreztünk a módjára.

Pár perces arcmasszázs, mosolyráncok ellen

A megereszkedésekhez hasonlóan, a mosolyráncok elleni küzdelem sem merülhet ki csupán a krémek használatában, hiszen az izmok tónusosságára, és a kötőszövet rugalmasságára nem hatnak a kencék. Általában a szájkörnyéki ráncok mélyülnek el legkorábban az arcon, sokaknál már a negyvenes éveik elején tapasztalható, hogy a nasolabiális redők megereszkednek és elmélyülnek, amitől bulldogszerű lesz az arc.

 

A nevetővonalkák mindenkinél adottak, idővel azonban egyre karakteresebbé és elmélyültebbé válnak, ami szomorkássá teszi az arckifejezést. Gondoljunk csak bele, hogy a száj, és annak környéke milyen nagy szerepet tölt be az érzelmek kifejezésében, a mimikák során. Itt gyűrődik a leggyakrabban a bőr, akkor is, amikor nevetünk, illetve akkor, amikor szomorúak vagyunk.

Érthető, ha ezek az izmok hamarabb elfáradnak, ezért érdemes éppúgy edzeni őket, mint a testünk bármely izomzatát. Ha már kialakultak a vonalak, abban az esetben is érdemes tornáztatni az arcizmokat, hiszen azok a kor előrehaladtával egyre csak gyengébb tartást fognak nyújtani. Ezáltal a nagyfokú bőrmegereszkedés megelőzhető.

A masszázs felpezsdíti a bőr vérkeringését, ezáltal javítja a sejtek tápanyagfelvételét és oxigénellátását, aminek köszönhetően fokozódik a hámréteg rugalmassága és regenerációja. Itt jönnek a képbe a bőrfiatalító kencék, melyek hidratálással és antioxidánsokkal segítik a bőrsejtek megújulását, és a stimuláció hatására megnő a felszívódásuk és a hatékonyságuk. Ha ehhez hozzáadjuk az arcmasszázzsal járó előnyöket, például az izmok ellazítását és erősítését, sokkal nagyobb előnyre tehetünk szert a ráncok megelőzésében és finomításában.

 

A videóban öt-hat perces masszázsgyakorlatot mutat be Abigail James, aki széles körben ismert és elismert bőrspecialistaként szakértőnek számít a bőrfiatalítás terén. A vlogger már régóta tanulmányozza, hogyan hatnak a különféle típusú masszázstechnikák az arc feszességére és rugalmasságára. Az általa összeállított gyakorlatok úgy lettek kitalálva, hogy bárki el tudja végezni azokat otthon, a tükör előtt, az esti vagy a reggeli rutin részeként.

Felbukkannak benne bukkális masszázzsal kapcsolatos mozdulatok is, melyeket a száj belsejébe nyúlva kell elvégezni. Ettől azonban ne viszolyogjunk, ezzel a módszerrel számos ismert személy szépül napjainkban is, hiszen rendkívül hatásosnak bizonyul.

 

Az arcmasszázst érdemes minél hamarabb rendszeres tevékenységgé alakítani. Már csak azon okból is, mert egy bizonyos kor fölött az arc két oldala kissé beesik és veszít tömörségéből. Természetesen genetikafüggő a dolog, de sokaknál felpuhulnak a kontúrok az állnál, ami miatt a mosolyráncok is láthatóbbá válnak és mélyülnek.

Habár ez az állapot már csak célzott kezelésekkel és feltöltésekkel fordítható vissza, a masszázs szintén segíthet a helyzeten, hiszen finomítja a megereszkedés mértékét. Idővel, akár a száj két sarka is lejjebb kerülhet, ami egyfajta szigorú és szomorkás hangulatot kelt. Az arcizomzat karbantartásával megelőzhető a kontúrvonalak teljes szétcsúszása.

Használj tápláló olajokat a teljes siker érdekében

A masszázs természetesen nem csak a ránctalanító hatása miatt kedvező a bőrnek. Fokozza a vérkeringést, amitől élettel teli lesz a bőr színe, fellendül annak anyagcsere működése. Erősíti a bőrtartó izmokat is, amik az arc feszességéért felelősek. Mindezen mozgató gyakorlatokkal még inkább látványos eredményt érhetünk el, ha természetes olajokkal masszírozunk. A legkiválóbb anti-aging anyagok erre a szőlőmag-, a jojoba- és a csipkebogyó olaj.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés