Az elmélyült mosolyráncok, vagy szakszóval nasolabiális redők, elnyűtté, morózussá teszik az arcot. A szemkörnyéki szarkalábakkal ellentétben, ezeket a barázdákat sokkal nehezebb mélyen hidratáló, bőrfeszesítő krémekkel finomítani. A speciális arcjóga azonban hatékony fegyver lehet ellenük!

hirdetés

Nevetőráncai mindenkinek vannak, ám idővel, a kollagénszint csökkenésével egyre láthatóbbá válnak. A természetes bőröregedés hatására ezek a vonalak fokozatosan elmélyülnek, mígnem sötét, durva barázdaként árnyékolják be az arc finom vonásait.

Hogyan alakulnak ki a mosolyráncok, és mit tehetsz ellenük?

Bár természetes folyamatként tekintünk rá, hogy 25-35 év felett a kollagén termelődése apránként belassul, a szigorú nasolabiális redők megjelenése még negyven-ötvenéves kor környékén sem törvényszerű.

A helytelen életmód – dohányzás, tartós stressz, rendszertelen alvás, erős UV-sugárzás, egészségtelen, egyoldalú táplálkozás, túlzott cukor- és alkoholfogyasztás – hatására azonban a kollagén és az elasztin lebomlása felgyorsul, ezáltal romlik a bőr rugalmassága, feszessége, illetve csökken az ellenálló és vízmegkötő képessége, amitől könnyebben rögzülhetnek a mimikai ráncok.

 

Rosszabb esetben afféle bulldog-arc is kialakulhat, amikor a mosolyredők mellett az állkörnyéki arckontúrok is megereszkednek, ezáltal sokkal tagoltabbá válnak az orcák, és kis pofazacskók keletkezhetnek.

Nem invazív eljárásokkal, vagy sebészeti úton a már meglévő probléma finomítható és visszafordítható, ám arcjóga segítségével is lágyíthatod az elmélyült barázdákat. Ezek a gyakorlatok megelőzésre egyaránt alkalmasak, ám akkor a leghatékonyabbak, ha az idő előtti ráncok előidézését segítő életmódról is lemondasz. A bőröd hosszan tartó feszességét kollagéntermelést serkentő, és omega-3 zsírsavakban gazdag ételek fogyasztásával egyaránt megtámogathatod.

Bőrfinomító arcjóga napi 3 percben

A nasolabiális redők az orrcimpáktól a szájzugokig futnak, ám idővel lenyúlhatnak egészen az áll vonaláig. Hogy ezt minél tovább elkerülhesd, iktass be a napi bőrápolási rutinodba néhány arcjóga-gyakorlatot, melyek megedzik az arc izmait az orr és az ajkak környékén, ezáltal halványítják a mosolyráncokat, csökkentik a barázdák mélységét, és finomítják a vonásokat.

 

Nincs más dolgod, mint pontosan lekövetni a videóban látható vicces feladatokat. Bár elsőre nevetésre késztetik az embert, a hatásuk nem marad el, így nem éri meg elbagatellizálni a lépéseket.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés