Bizonyára kevés nő érzi úgy a szokásos arctisztítás után, hogy olyan eredményt ért el, mintha kozmetikusnál járt volna. Pedig ennek a műveletnek is tovább lehet fokozni a hatékonyságát, sőt, egyszerű, praktikus és személyre szabott élménnyé tehető az a pár perc énidő, amit a fürdőszobában töltünk. A Foreo ezt számos készülékével bizonyította már, ám legújabb innovációja, a Luna 3 Plus szónikus arctisztító az alapos pórustakarításon és a hatóanyagok mélyre juttatásán túl, a bőröregedés lassítására is komplex megoldást nyújt.

hirdetés

Minden, amit elkövetünk a bőrünk ellen, előbb-utóbb megbosszulja magát, és nyomot hagy az arcunkon. Sajnos, a világ felgyorsult, és a csúcsra pörgött zakatolásával muszáj lépést tartania a szépségápolási rutinunknak is, máskülönben idejekorán szembesülhetünk a foltokkal, ráncokkal, és az elmászó arckontúrokkal. Negyven év felett én már naponta tapasztalom, hogy a sejtek regenerálódása nem megy olyan gyorsan, mint korábban.

Bár berögzült ráncaim még nincsenek, egy-egy stresszesebb, kimerültebb időszak után a mimikai vonalak elmélyülnek, és a bőrszárazság, mint egy vészcsengő, azonnal jelzést ad arról, hogy valami nagyon nincs rendjén odabent.

Ilyenkor a szimpla gondoskodás már kevés a bőrnek. Kipihent állapotomban az arcom sima és feszes, sehol egy ránc, de amikor felgyorsul a mókuskerék, akár tíz évet is képes rám pakolni a fáradtság.

Van egy dédelgetett, elképzelt világom, amiben minden nap oda tudok figyelni az egészséges étkezésre, nem csúszok el az ebéddel, vacsorával, és nem száradok ki azért, mert több kávét iszok, mint vizet. Ebben a tökéletes világban időt tudok szánni a rendszeres testmozgásra, nem bliccelem el az alvásidőt a teendők javára, kevesebb órát töltök mindenféle képernyő előtt, és nagyokat sétálok a szabadban. Lesz majd ilyen is, biztosan.

Ám addig is mentőövre van szüksége a bőrömnek, hogy természetes módon, apránként, fokozatosan öregedjen, és ne napról-napra veszítsen rugalmasságából.

A Foreo Luna 3 Plus tisztít, feszesít és ellazít

Fakó és lestrapált bőrrel vártam a Foreo tesztelésre felkínált új professzionális arctisztító készülékét, amely egyedülálló módon termo-tisztító és mikroáramos lifting-masszázs funkcióval teszi teljessé az otthoni arckezelés folyamatát. A kozmetikus nálam sosem volt opció, mert egyszerűen nem fér bele az időmbe, így mindennek nagyon tudok örülni, ami gyors és bonyodalommentes, valamint hatékony megoldást kínál a felmerülő bőrproblémákra.

Ebben a speciális élethelyzetben különösen fontos a bőrregenerálódás tehermentesítése. Magamon tapasztalom, hogy a maszkviselést, a fáradtságot, és a szabad levegő hiányát is nagyon megsínyli a bőröm, egészen másként viselkedik, mint ahogy azt megszoktam korábban.

A Foreo Luna 3 Plus tanulmányozásakor azonban úgy éreztem, hogy egy tenyérnyi kütyübe zárt, komplex arckezelést kaptam, ami eddig csak a szépségszalonokban volt elérhető. A tisztító módot beüzemelve, a készülék nyolc hőpontja felmelegíti a bőrt, aminek hatására megnyílnak a pórusok, ezáltal a rendkívül puha, higiénikus szilikonsörték egészen mélyről fel tudják hozni a szennyeződéseket. Ugyanis, mindeközben percenként nyolcezer T-sonic pulzálást végez a gépecske, amivel nem csak finoman masszíroz, hanem elősegíti az alaposabb tisztítást.

 

Nálam személyre szabottan egy perc alatt lezajlik a művelet, ezalatt megszabadul a bőröm az elhalt hámsejtektől – nincs szükség külön arcradírozásra – eltűnik a felesleges faggyú, a program végeztével pedig a hőtől megnyílt pórusok már kitisztulva tudják befogadni és mélyre zárni a hatóanyagokat. A hőfunkció cseppet sem kellemetlen, sőt, ellazítja az arcot, ami még jól is esik egy stresszes nap után.

Mit tapasztaltam egy hét után?

A pórusok mérete csökkent, simább, rugalmasabb és egyenletesebb lett az arcbőröm felszíne, és a szárazságból adódó sötétebb foltocskák is napról-napra elhalványodtak. Tisztítás után nagyon finom tapintású az arcom, és a zsírosabb T-vonalban láthatóan megcsappant a mitesszerek száma. Bár a kipihentség érzését azóta sem tapasztaltam meg, a szemkörnyéki sötét karikák felszívódtak, mert a pulzáló tisztítás jelentősen javítja az arc vérkeringését. A kevésbé texturált bőrfelszín és az egyenletesebb tónus fiatalosabb hatást kelt, ami szemmel látható a tükörben.

Mikroáramos arcmasszázs a bőröregedés lassításáért

A mikroáramú funkció az arctisztító programtól függetlenül, külön választható az applikáció segítségével. Az arctisztító hátulján apró fémgömbök vezetik a mikroáramot és koncentrálják az erőt oda, ahol arra a bőrnek a legnagyobb szüksége van. Személyre szabottan kiválasztható a mikroáram intenzitása, és akár az egész arcfelület, vagy csupán egy-egy kritikus terület feszesíthető a segítségével.

A program elindításával egy komplex arckezelést kap az ember. A mikroáram és a T-Sonic rezgések kombinációjával javítható a bőr vérkeringése és oxigénellátása, fokozható a kollagéntermelés, és lágyíthatóak a mélyebb és finomabb vonalak. Ennek köszönhetően feszesebbé válik az arckontúr, és csökkennek a barázdák, mimikai ráncok.

Általában arctisztítás után, az esti rutinomba szúrom bele a masszázst, hogy a felvitt hatóanyagok jobban hasznosuljanak. Arra ügyelni kell, hogy a készülék ne legyen vizes vagy nedves, meg kell várni, míg megszárad a tisztító funkció használata után. Az arcbőrnek is száraznak kell lennie, hiszen a nedvesség jobban vezeti az áramot, és ez kellemetlenné tenné az arckezelést.

 

A Foreo javaslatára, érdemes nagyobb mennyiségű szérumot felvinni a megcélzott arcfelületre. Használat közben nem szabad érezni a mikroáramot, az a jó, ha kellemes bizsergést okoz a masszázs, de semmiképp sem fájdalmas. Nekem folyékony szérumom van, amit az elején sikerült eltúloznom, ennek köszönhetően kicsit csipkedő, szúró érzetet keltett az áram, tehát érdemes előtte jól elmasszírozni a kencét, hogy ne legyen vizes hatású a bőr.

Mit tapasztaltam?

Egy hét tesztelés után a fáradtságtól megjelenő szájkörnyéki sötét barázdák fokozatosan elhalványultak, majd kisimultak, az állnál és az állkapocsnál látványosan feszesebb és egyenletesebb lett az arckontúr, a bőröm megtelt élettel, és tömöttebb hatást keltett. Simább, fiatalosabb lett az arcom a kütyü segítségével.

Továbbá azt is tapasztaltam, hogy nem szabad túlzásba vinni a mélytisztítást és a kezelést, mert könnyebben kiszáradhat a bőr. Száraz bőr esetén naponta egyszer vagy kétszer bőven elég bevetni a termo-tisztító programot, és heti három mikroáramos masszázzsal már nagyon szép eredményt lehet elérni. Számomra igazi wow-élményt nyújtott a kis masina használata, ahogyan az is, milyen hamar javította fel a bőröm katasztrofális állapotát. Bár kombinált bőrtípussal rendelkezem, a teszt kezdetekor nagyon dehidratált volt az arcom hámrétege, ezért óvatosabban kombináltam a mélytisztítást a megszokott bőrápolási rutinommal.

Amikor nem a termo-tisztítást választom, csak szimplán megmosom az arcom a szokásos arctisztító habommal, ami érzékeny hámrétegre lett kifejlesztve. Ezt a habot használom a Foreo Luna 3 Plus kütyüvel végzett arctisztításhoz is, de Foreo bőrápolási termékekkel is kombinálható a program.

Tudnivalók a használathoz

A Foreo Luna 3 Plus szónikus arctisztító masinája csakúgy, mint a Foreo okos arcmaszkja, applikációhoz kapcsolódik. Először is le kell tölteni hozzá az ingyenes FOREO For YOU alkalmazást Android, vagy Apple változatban, kinek melyik stimmel.

 

Ott válaszolnod kell néhány egyszerű kérdésre a beüzemelés előtt, hogy az app felmérje a bőröd állapotát. A tisztító és masszázsfunkciót itt tudod majd személyre szabottan beállítani, ha nem felel meg számodra az, amit a válaszaid alapján alapértelmezettként beállít az applikáció.

Az alkalmazás Bluetooth segítségével tud kommunikálni a géppel, tehát az egész kütyü telefonról, kényelmesen irányítható. A teljes feszesítő masszázs mindössze 7 perces, de be tudsz állítani rövidebb programot is, amikor csak az arcod egy-egy területét szeretnéd felpezsdíteni. Nagyon egyszerű és világos a használata, de érdemes elolvasni a figyelmeztetéseket is!

A kényeztető bőrápolási rituálé a tiszta és tónusos arcért, a FOREO legújabb, többfunkciós készülékében már elérhető! A FOREO LUNA 3 plus arctisztító és masszázs készülék kétféle bőrtípushoz kapható: normál – pearl pink – és érzékeny – levander – bőrre fejlesztett változatban. Elérhető a Notino.hu webshopban, valamint a foreo.com oldalon, március elejétől, 89 390 forintos fogyasztói áron.

Képek: Foreo.

  • Megosztás:
hirdetés