Akad olyan tízperces arcfeszesítő masszázs, amely egyszerű mozdulatokat igényel, ám amellett, hogy könnyedén elsajátítható, alaposan felpezsdíti a mikrokeringést. Ha rendszeresen csinálod, hatékonyan küzdhetsz a ráncok ellen.

hirdetés

A ráncok megjelenése kinél korábban, kinél később jelentkezik. A folyamatot nagyban befolyásolja a genetika, ahogy az életmód szintén beleszól abba, hogy mikor jelennek meg az első látványosabb redők az arcon. A legtöbben tudatosan felépített rutinnal igyekeznek kivédeni az öregedést, ám a hiper-szuper kencéken túl célszerű más megoldásokkal is próbálkozni. A kozmetikaipar vívmányaival valóban látványos eredmény érhető el, ám az otthoni arcfeszesítő masszázs remek kiegészítője lehet a különböző szérumoknak és krémeknek.

Arcfeszesítő masszázs otthon

Vannak, akik úgy gondolják, az arcápolás kimerül a megfelelő kozmetikumok alkalmazásában. Mivel a bőrünk velünk öregszik, ráadásul számtalan belső és külső tényező befolyásolja az állapotát, széles körű ápolásra és maximális törődésre van szüksége ahhoz, hogy hosszú távon is megőrizze fiatalos, rugalmas megjelenését.

Ez esetben nem a plasztikai sebészet legújabb innovációira gondolunk, de még csak a kozmetikusig sem kell elmenni. Egy otthon végezhető arcmasszázs rendkívül hatékony lehet, ha rendszeresen szerepel az arcápolási rutinban. A siker kulcsa a precíz mozdulatokban rejlik, amelyeket könnyedén le lehet követni a videóból. Lépésről lépésre érdemes eltanulni a masszázs apró részleteit, eleinte csak segítséggel, később azonban már segítség nélkül is menni fog!

 

Ahogy telnek az évek, a bőr alatti mikrokeringés fokozatosan lassul, ami abszolút hatással van a hámréteg állapotára, ezáltal rugalmasságára is. Az anyagcsere-folyamatok, valamint a kiegyensúlyozott méregtelenítés akadályozottabbá válhat, az oxigén-, valamint a tápanyagszállítás jelentősen belassul. Az arcbőr ezáltal nem csupán fakóvá válik, hanem szép lassan megjelennek rajta a finom ráncok és barázdák, amelyek az idő múlásával egyre inkább elmélyülnek, a területet petyhüdtség, tónusvesztés jellemzi.

Ez az otthoni arcmasszázs erre nyújt megoldást, ugyanis az arc különböző pontjainak stimulálása serkenti a mikrokeringést, ezáltal felgyorsítja a tápanyagok áramlását. A bőr nem csak élettel telibbé válik, hosszú távú alkalmazás esetén visszanyeri feszesebb, rugalmasabb formáját, a vékony barázdák láthatóan halványulnak.

Azt azért mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy látványos eredmény csupán hosszú távon érhető el ezzel a módszerrel. Az arcfeszesítő masszázst ráadásul célszerű gyakran alkalmazni ahhoz, hogy valóban hatékonyan működjenek a mozdulatok. Az sem mindegy, hogy milyen pontokat stimulál az ember lánya, ahogy a megfelelő tápanyagok bejuttatására és az egészséges életmódra is fokozottan figyelni kell.

Az öregedés sajnos nem megállítható, így a ráncok megjelenése is jelentkezik előbb-utóbb, nincs semmiféle csodaszer, ami az örök fiatalság kulcsa volna. A folyamat csupán lassítható, ám a redők késleltetéséhez önmagában nem elegendő a masszázs, ahogy a már elfolyt kontúrok visszaállításához sem. Mindenképpen széles körű ápolásra van szükség, ami csak akkor működik, ha az ember kitartó és céltudatos.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés