A nőies megjelenéshez idén szorosan hozzátartoznak a lenge kis blúzok, melyek becsempészik a nyári divatba a különféle népi kultúrák kedvelt szabásvonalait. A puffos ujjak, a spanyolos dekoltázsok, a mell alatt húzott anyagok a romantikus stílus uralkodó jegyei a szezonban, melyek a szimpla farmernadrágos, tornacipős szetteket is elbűvölőbbé teszik. Kortalan szetteket mutatunk, a legnépszerűbb fazonokkal!

hirdetés

A lezser, férfiszabású ingek mellett a kifejezetten nőies, bájos blúzok is megjelennek a nyári szezonban, melyek kialakításukat tekintve igazán különlegesek.

A csipkés, fodros részletmegoldásokon túl nagy szerepet kapnak a puffos és pillangószabású ujjak, a népviseletekből átvett dekoltázsok, az ejtett vállfazonok, a gombos, valamint a mell alatt ráncolt, derékban szűkített, és csípőrésztoldalékkal rendelkező peplum felsőrészek.

Ujjatlan és háromnegyedes ujjú verzióban egyaránt fellelhetőek a lenge anyagú, szellős kis nyári blúzok, melyek pofonegyszerűen kombinálhatóak midi- és miniszoknyákkal, A-vonalú rövidnadrágokkal, farmerral és bő szárú nadrágokkal.

A legnőiesebb nyári blúzok a szezonban: elképzelhetetlen velük a snassz öltözék

A magyar, a német és a mexikói népviseletekben egyaránt felbukkantak a puffos ujjú, keményített anyagú blúzok, melyek afféle alsóöltözékként funkcionáltak a dekoltált mellényke, vagy a vállkendő alatt.

Puffos ujjak

Manapság a lágy esésű, hímzett és színes verzióik is fellelhetőek a divatban, de a szimpla fehér felsők még mindig a romantikus, a bohém, és a nőies stílus alapjai.

Lehet crop szabású, vagy peplum fazon, biztos, hogy egy magas derekú mamafarmerral, illetve egy hetvenes éveket megidéző nadrággal remek párosítást alkot majd.

Kapj fel egy szögletes orrú szandált, vagy szolid papucscipellőt, esetleg kombináld a franciás bájt kölcsönző espadrilles topánnal. Köss egy színes kendőt a hajadba, vagy viselj szalmakalapot a szettedhez, hogy felerősítsd a vidéki romantika hangulatát.

Csipkés fazonok

A csipke kortalan viselet, és mágikus erővel bír, hiszen a legszimplább összeállításban is feldobja a megjelenést. Lehet akármilyen szolid és visszafogott, nemes egyszerűségében is szexi.

A fehér blúzok frissé, üdévé teszik az összképet, és fiatalos energiát csempésznek az öltözékbe. Vidámak, bohémek, és sokoldalúan kombinálhatóak.

A madeira csipkés és a horgolt megoldások a vidéki romantika minden esszenciáját magukban hordozzák, ezért rafia kiegészítőkkel, retró farmernadrággal, vagy lenge szoknyával összeboronálva azonnal megteremtik a nyári hangulatot.

Pillangóujjú felsők

Apró kis fodrok helyettesítik az ujjakat, melyek éppolyan kifinomultak, mint a pillangószárnyak. A vastag felkart is diszkréten takarják, de ujjatlan változatban is roppant csinosak.

Nőiesen elegáns és bájos szettekben egyaránt otthonosan mozognak az efféle nyári blúzok, melyek minden erőlködés nélkül, szimpla fekete nadrág mellé társítva is feldobják a megjelenést.

Észbontó dekoltázsok

A tolakodóan kihívó és a nőiesen szexi dekoltázsok között óriási a különbség. A mell alatt húzott, derékban szűkített szabású blúzok romantikus hangulatot csempésznek az öltözékbe, miközben finoman kiemelik és karcsúsítják az alakot.

A szív alakú kivágások a kis melleknek is hangsúlyt adnak, de mindezt kellő eleganciával és stílusosan teszik, anélkül, hogy mindent kipakolnának a kirakatba.

Puffos és fodros ujjakkal kombinálva igazán bájosak, a franciás sikk érdekében szinte vonzzák magukhoz a bokánál megkötős szandálokat, és a fonott kiegészítőket.

Nyitott vállú megoldások

A spanyolos Carmen-dekoltázs gyönyörűen kiemeli a napcsókolt bőrtónust, és még romantikusabbá teszi a látványt, ha a vállak kissé szeplősek.

Mivel ezek a fazonok kihívóan szexisek, érdemes letisztult vonalú vászonnadrágokkal, A-vonalú, nőies sorokkal, vagy hosszú, lenge szoknyákkal kombinálni őket, melyek kifinomulttá teszik a megjelenésüket.

Szettben az igazi!

Idén különösen divatosak a megegyező anyagú és színű, szettben viselhető darabok, melyek külön-külön kaphatóak, de együtt komplett öltözéket alkotnak. Imádni való kreációk közül lehet válogatni, ám az már egyértelmű, hogy a romantikus fazonok a legnépszerűbbek.

A mintás, vidám blúzoknak főként szoknya vagy rövidnadrág a kínálatban fellelhető párja, melyek együtt csodás összhangot teremtenek.

A legnőiesebb nyári blúzok utazáshoz is ideálisak, hiszen többféle stílusban elsüthetőek, és szinte mindenhez jól passzolnak, így akkor sem leszel gondban azzal, mit mivel vegyél fel, ha csak kevés ruhadarabot csomagolsz be magadnak.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés