Bár minden korosztály számára hasznos alapdarab lehet egy fekete nadrág, 50 év felett – ha praktikus ruhatárra törekszik az ember – egyenesen nélkülözhetetlen.

hirdetés

Az ötven-hatvan év feletti nők zöme gyakran kevésbé érzi magáénak a fast fashion gyorsan változó kínálatát. Igaz, kortalan kreációkban is bővelkednek a kollekciók, ám sokan számolnak be arról, hogy a nadrágválasztékkal olykor meggyűlik a bajuk. Még ha találnak is az alkatukhoz illő fazont, olyan megoldás csak ritkán jön velük szembe, amely stílusuknak, koruknak megfelelően, sokoldalúan beültethető a ruhatárukba.

A fekete nadrág – akár szövet, akár farmer – időtálló, jól variálható viselet, mely szezontól, stílustól és kortól függetlenül a gardrób leghasznosabb kulcsdarabja lehet. Nem számít, épp mit favorizálnak a trendek, mindig fellelhető a kínálatban, még klasszikus szabásban is.

Nagy előnye, hogy mindenhez passzol, így nem kell figyelembe venni, hogy milyen színek bukkannak fel legsűrűbben a szekrényben, ráadásul sportosan nőies, elegáns és letisztult öltözékben egyaránt jól mutat. Bármilyen kiegészítővel összeboronálható, ezért méltán nevezhetjük igazi gardróbkincsnek. Mutatjuk, milyen sokféle elgondolásban kombinálható!

A fekete nadrág nem hiányozhat a szekrényből, különösen 50 év felett

A sötét nadrág cseppet sem komor, ha vidám színeket társít mellé az ember. Még a harsány sárgát is képes megszelídíteni, illetve elegáns, nőies szintre emelni.

Az egyenes vonalú szövetnadrág például mindenhez megy: slankítja a csípőt, a bő felsőkkel sem rúgja össze a port, valamint a nappali, utcai szettekbe éppúgy könnyedén beilleszthető, mint az alkalmi öltözékekbe.

Színházi látogatáshoz, munkahelyre, vagy csak egy lazulós naphoz egyaránt megfelelő viselet a fekete nadrág.

A fehér felerősíti nőies eleganciáját, de monokróm összeállításban sem gyászos, vagy unalmas, pláne, ha színes, mintás blézerrel találkozik az alapöltözék.

A finom pasztellszínekkel és bézs árnyalatokkal is szuper összhangot teremt a fekete nadrág, sőt, a sportosan nőies stílusban is otthonosan mozog.

Szuper variációkat mutatunk arra az esetre, ha a komor hatás ellensúlyozása a cél. A sötét felső és alsó kombinációja fehér színnel nagyszerűen deríthető, amit érdemes mintákkal, kiegészítőkkel, vagy a legfelső réteggel, például a kabátkával adagolni. Ugyanígy más árnyalatok is megjelenhetnek kísérőként, a hangsúly a színharmónián van.

A fekete nadrág a vörös szín viseléséhez is jó alapot ad. Uralkodó tónusként a tűzpirosat sokan közönségesnek vélik, de sötét árnyalatok mellé rendelve, pofonegyszerűen megvalósítható vele a kortalan, nőies elegancia.

Répa-, capri- és szivarfazonban egyaránt kapható fekete nadrág. Ezek a szabások sok előnnyel bírnak, például letisztult stílusban úgyszintén remekül működnek, még egy szimpla póló, pulóver, blúz mellé rendelve is csodás összhangot teremtenek.

Egyszerű, de hasznos darab a sötét nadrág, ami lényegesen megkönnyíti az öltözködést, hiszen sosem kell erőlködni vele, hogy megmutassa nőies oldalát. Ráadásul az őszi-téli szezonban kifejezetten praktikus a mély árnyalata miatt.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés