Az espadrilles, vagy más néven szalmatalpú cipő a nyári szezon elmaradhatatlan kelléke, ami változatos formában bukkan fel az üzletek kínálatában. Lehet magassarkú, nyitott orrú, vagy egészen lapos, nem számít, hiszen az összes variáció rejt magában lehetőségeteket. Nem véletlen, hogy a francia nők is imádják!

hirdetés

Az espadrilles eredetileg Spanyolországhoz köthető, a katalán területeken már évszázadok óta viselik az emberek a jellemzően jutaháncsból és pamutból kreált darabokat. Idővel a divat is felfedezte magának a praktikus, nyári lábbelit, Yves Saint Laurant a hetvenes években éksarkú cipőkkel egészítette ki a lenyűgöző kreációkat.

A könnyed, nyári darab azonnal meghódította a divatimádók szívét, a nők sokszor választották a kényelmes, ám mégis elegáns darabot a romantikus ruháikhoz. Az elmúlt évtizedekben az espadrilles népszerűsége szikrányit sem csappant, egyre változatosabb formákban bukkan fel a divatban.

 

A szalmatalpú fazonokat imádják a francia nők, mert rengeteg változatban, lezser és nőies stílusban is elsüthetők. Az eltérő kialakításoknak köszönhetően sokoldalúan kombinálható a fonott talpú lábbeli, ami egyszerűsége ellenére roppant mutatós. Az éksarkú variációk úgyszintén kényelmesek, nem terhelik meg túlságosan a talpakat, ezért a nyári szezonban gyakori viselésre is alkalmasak.

A nőies repertoárból nem tudunk olyan szerelést mondani, amivel ne mutatna jól a francia nők kedvenc szandálja. A kényelmes, csinos espadrilles pillanatok alatt feldobja a szerelést. Nyaralásra különösen ideális: az igazán csinos összhatás érdekében koronázd meg szalmarostokból, háncskötélből font kiegészítőkkel!

A csinos espadrilles az összes nyári szettben elsüthető

A nőies espadrilles nem ellensége az eleganciának, persze esküvőre vagy színházba nem való, mert nem alkalmi viselet. Az egyenes szabású nadrágokkal, lezser blézerekkel, valamint a csinos blúzokkal egyaránt jól mutat.

A szoknyás szereléseket pillanatok alatt feldobja, a színek játékával teheted még sikkesebbé az összeállítást.

Rövidnadrággal, overallal úgyszintén prímán muzsikál, a lapos verziókkal szintén érdemes egy próbát tenni.

A francia nők szeretik farmerral, vagy farmeranyagból készült darabbal variálni a lábbelit. A nyári szezonban a világosabb árnyalatok vannak porondon.

A kényelmes szalmatalpú cipő a nyári ruhák tökéletes kiegészítője lehet.

A fehér ruhákat sem érdemes kihagyni a sorból, a színes cipellők csak még inkább feldobják a megjelenést, a világosabb tónusú lábbelik pedig harmonikus összhangot teremtenek.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Kép a cikkben: Christian Vierig / Getty Images. 

 

  • Megosztás:
hirdetés