Ezt az instasztárt nem a mindennapi trendek, hanem a népi hagyományok hímzései, rokolyái, és kendői hozzák lázba. A népviselet nőiességét és romantikus báját mutatja be a fiatal lány, aki beleszeretett a folklór stílusú öltözködésbe.

hirdetés

A szezonális trendek jönnek-mennek, a divatházak újabb és újabb kollekciókat adnak ki, de a múlt gyökereiből eredő, régi hagyományokon alapuló népviselet nem változik. E téren a szokások hazánkban régiónként eltérőek lehetnek, de bármennyire is különbözzenek egymástól az egyes öltözékdarabok, mindnek megvan a maga bája és története.

A népviselet romantikája hatja át a blogger stílusát

Pretty Shepherd, vagyis Szépséges Pásztorlány néven híresült el az az instasztár, aki előszeretettel bújik régi korok öltözékeibe. Ez pedig nem azt jelenti, hogy időnként felvesz egyet-egyet, hanem hogy mindennap feleleveníti megjelenésével a múltbéli hagyományokat. Anna azon ritka hölgyek egyike, akiknek ruhatárában a hímzett ruhadarabok és a sokrétegű szoknyácskák tornyosulnak a forrónadrágok és a szexi topok helyett.

Ez nem csak egy öltözködési hóbort részéről, hanem valóságos időutazás. Szívesen ássa bele magát régi magyar újságokba, és kutakodik a történelemben, hogy ihletet merítsen a mindennapi szettjeihez, és kicsit átélje azt, amiről már csak könyvekben olvashat. Nála teljességgel ki van zárva, hogy csak úgy felkapjon valamit reggel. Az öltözködése komplett rituálé, hiszen a népviseletek esetében meg van a módja annak, melyik ruhadarab mire kerül rá.

Az 1900-as évek elejéről merít ihletet mindennapi öltözékeihez, mindenféle társadalmi rétegből. Nem csak a csodaszép nyári ruhákat jeleníti meg stílusában, hanem télen a ködmönt és a mentét is magára kapja Anna. Ezek valószínűleg sokkal melegebben tartják viselőiket, mint a városi divatboltok tömeggyártott árucikkei.

A korabeli hölgyek sem utasították el a díszes kiegészítőket, így gyakran viseltek ékszereket, fejdíszeket, pártákat és fejkendőket is. Ezekkel Anna is szereti feldobni a szettjeit.

Az erdélyi származású lány már Magyarországon él, de nem valamelyik nyüzsgő nagyvárost választotta lakhelyéül, hanem egy természetközelibb helyen talált rá otthonára. Fiatalkora ellenére egy farmon találta meg azt a varázslatot és harmóniát, ami teljessé teszi az ő boldogságát.

Szívesen tölti az idejét a szabadban az állatok körül, és ha épp olyan kedve van, akkor a fejkendőjét virágkoszorúkra cseréli. Gyakran tartja meg a magyar népi ünnepnapokat és szokásokat, így nemrég a nyári napfodulóról, vagyis a Szent Iván éjszakáról is posztolt a blogger.

A fiatal hölgy gyönyörű, és elképesztően hosszú hajzuhatagnak a büszke tulajdonosa, amit deres tincsei tesznek még különlegesebbé. A blogger elmondása szerint már 13 éves kora óta őszül, a hajfestés azonban szóba sem jöhet nála. Hagyományos stílusú frizurái, csodaszép fonatai csodásan mutatnak a természet adta ezüstös csillogással.

Habár a tradicionális életstílust követi, a sminkelésről nem akart lemondani Anna. Legtöbbször gyönyörű vörös rúzst visel, és a csinos pirosító sem maradhat el.

Kiemelt kép: prettyshepherd/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés