Sok nő számára az ujjatlanok szezonja maga a rémálom, mert leginkább arra törekednek, hogy elfedjék a vastag felkar nem kívánatos, megereszkedett területeit. Ezt azonban a túlöltözöttség látszata nélkül is el lehet érni, méghozzá úgy, hogy az öltözék a nőiesség és a kényelem kritériumainak egyaránt megfeleljen. Ezek az előnyös ruhaszabások ott takarnak, ahol kell, viszont nem tolják el az alakot, sőt, csinosak és kellemesen szellősek a nyári melegben.

hirdetés

A nők többsége elégedetlen a felkarjával, vagy azért, mert vastag, esetleg azért, mert lötyög, fodros és karfiolos. A karok formálása és feszesítése sajnos nem a leggyorsabb folyamat, ráadásul a fogyókúra során is előfordulhat, hogy más területekről hamarabb suttyannak le a zsírpárnák, mint a tricepsz környékéről. A lefityegő integetőizom nem csak az idősebb korosztály problémája, kialakulása nem függ az életkortól.

A narancsbőrhöz hasonlóan sok fiatal nő önbizalmát dönti romba, különösen nyáron, amikor a vállak és karok előtérbe kerülnek. Rengeteg csinos ruha sorakozik a boltokban, melyek elviselhetőbbé teszik a meleget, ám a lötyögő, vastag felkart kíméletlenül kihangsúlyozzák.

Nem muszáj azonban a spagettipántos és ujjatlan fazonokhoz ragaszkodni, hiszen sok más alternatívát kínál a divat trükkös ujjszabásokkal, ami nem ejt csorbát a nőies megjelenésen. Mutatunk néhány példát, melyek inspirációval szolgálhatnak!

Takarásban a vastag felkar: lenge tölcsérujj

A nyári szezon kedvenc fazonkialakításai között a trükkösen bővülő, szellős tölcsérujjak is szerepelnek. Lehet csipkeblúz, A-vonalú ruha, vagy ráncolt dekoltázsú póló része, a nőies hatás garantált. Ezek a bővülő szabások az alma alkatúak számára kifejezetten előnyösek, amikor a felsőtest szélesebb. Bár lengék és cselesen redőznek, mégsem sátorszerűek, hanem szépen tagolják az alakot.

Előnyös szabások: enyhén puffos és denevérujj

Bár a puffos ujjú blúzok és ruhák most nagyon divatosak, nem mindegyik kedvező a vastag felkar számára. A túlzásoktól érdemes óvakodni, viszont a lágy esésű, húzott ujjfazonok rafináltan terelik a hangsúlyt, miközben roppant bájosak.

A nyolcvanas évek népszerű T-vonalú felsői is visszatértek a köztudatba, melyeket érdemes kihasználni, ha a felkar eltakarása a cél, erőltetettnek tűnő, nyakig beöltözés nélkül. Lazák, kényelmesek, és nem korlátozzák a mozgást, mint a túl szoros karöltők. Az efféle blúzok és ingek ugyanakkor sikkesen variálhatóak, és nem fedik el teljesen a karokat, csak a kritikus területeket leplezik jótékonyan.

Háromnegyedes fazon

A kaftánruhák egyik előnye a háromnegyedes ujjszabás, ami lágy esésű, szellős, és előnyösen formálja az alakot.

Az átlapolt ruhafazon karcsúsítja a sziluettet, míg az egyenes vonalú kimonó optikailag megnyújtja a testet.

Ultrafinom, elegánsan nőies megoldások

A szabadon hagyott vállak fokozzák a szexi, nőies összhatást, miközben a felkarokat leheletfinom kis fodor takarja és slankítja.

Az átlapolt ruhaszabáshoz remekül passzol a sejtelmesen áttetsző, húzott ujjmegoldás, ami eltereli a figyelmet a lógó integetőizomról, és meghagyja a hangsúlyt a derékvonalnak. Az efféle ruhadarabokban nem kell feszengened, sőt, csinosnak, magabiztosnak, vonzónak érezheted magad.

Cikkfotók: Antrophologie, Reformation.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés