A rövidnadrág a nyár egyik elmaradhatatlan eleme, a tikkasztó melegben kellemesen szellőzik, és könnyedén kombinálható. A megfelelő fazon kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, a legtöbb nő számára gyakran dilemmát okoz, hogyan ültesse be az utcai öltözékbe. Szerencsére a sortok esetében is meg lehet találni azokat az ügyes kis trükköket, amelyektől divatosabbá, elegánsabbá válik a megjelenés.

hirdetés

Bár a rövidebb szabású nadrágok és a miniszoknyák szellős viseletet nyújtanak nyáron, a kivillanó combok miatt, sok nő feszeng bennük. A túlságosan kurtára fazonírozott holmik az irodában sem állják meg a helyüket, hiszen a falatnyi sortok alig takarnak.

Ám idén nagy könnyebbséget jelent, hogy a nyolcvanas évek inspirációszikráit követve a hosszabb, térd felé érő kreációk számítanak a legdivatosabbnak, amelyek akár blézerrel párosítva, nadrágkosztümként is megjelenhetnek a nyári szettekben. Harminc évvel ezelőtt ez a stílusmix hihetetlenül népszerűnek számított a nők körében.

Ha rövidnadrágról van szó, akkor idén a hosszabb, A-vonalú kreációk közül érdemes mazsolázni. A nőies szabásvonalnak köszönhetően szépen formálják az alakot optikailag, karcsúsítják a derekat, és lefaragnak a combok vastagságából. Ezt a hatást csak tovább fokozzák az övek, amelyek segítenek tagoltabbá tenni a sziluettet, és keskenyítik a törzs vonalait.

A nőies szabású rövidnadrág minden szerelést elegánssá varázsol

A hosszabb szabású rövidnadrágok elegáns vonalvezetéssel rendelkeznek, így a nyárias, lenge szereléseken túl a nőiesebb, kifinomult összeállításokban is helyet kaphatnak. A csinos blúzok és ingek, valamint a vékony lenvászonból kreált zakók prímán muzsikálnak a bermudával.

 

A jól kiválasztott rövidnadrág az egész nyári ruhatár alaphangulatát megadhatja, hiszen sokoldalúan, stílusosan kombinálható. A feltűnőbb színű kreációkat variálhatod fehér ingekkel vagy más erősebb tónussal. A printtel feldobott nadrágokat az árnyalatok tökéletes harmóniájával teheted teljessé.

Az elegánsabb anyagból fabrikált darabok mellett a lenvászon számít telitalálatnak. A könnyű, légies anyag tökéletesen szellőzik, a hosszított fazonok pedig nem mutatnak túlságosan sok bőrfelületet. A vászonanyag nyárias, hosszú pantalló esetén úgyszintén szóba jöhet. A farmerról sem feledkezhetünk meg, a nyári divatban a falatnyi sortokat a sikkes bermudák váltják.

Kiegészítők tekintetében igazán változatos a felhozatal: a nőies körömcipők, a lezser szalmatalpú fazonok és a papucsok is jól mutatnak a bermudákkal. A táskákkal, ékszerekkel vagy kendőkkel úgyszintén játszadozhatsz. A szerelés hangulatát ezekkel teremtheted meg a legjobban, hiszen a fonott, rattantáskákkal, és bambuszból készült kreációkkal a tengerparti életérzést idézheted meg, a csinos magas sarkú cipellőkkel pedig úgy játszadozhatsz az összeállításod javára, mint az elegáns olasz nők.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images.  

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés