Vannak napok, amikor nincs idő előkapni a hajvasalót, vagy a hajsütőt, esetleg csak egy gyors fésülködésre futja az energiánkból. Általában ilyenkor lép életbe a copfművelet, arra gondolván, hogy a konty bizony macerás dolog, nem éri meg pepecselni vele. Pedig nem mindegyik az! Ez a kendővel díszített változat legalábbis rém egyszerű, akár csukott szemmel is elkészíti az ember lánya, ráadásul pár perc ráfordítással sikkessé varázsolja a megjelenést.

hirdetés

Megesik, hogy a haj megmakacsolja magát, és csak úgy lóg lelapulva, félredobva méltóságteljes tartását. Ha ez olyankor fordul elő, amikor épp sietve kell elkészülni, nem marad más opció, mint a fésű és a hajgumi. Ám lehet ennél dörzsöltebb tervet is kieszelni az engedetlen frizura ellen.

Laza konty kendővel: romantikussá és nőiessé teszi a megjelenést

Ez a hajviselet praktikus és rém egyszerű, ha netalán autóban kell összedobnod a hajad – nyilván nem vezetés közben -, vagy csak pár perced van a készülődésre. Kapd le a táskád fülére kötött cicakendőt, tekerd fel, hogy csinos kis fejpántot nyerj, majd kösd meg hátul a tarkódtól valamivel feljebb. Érdemes kisebb kendőféleséget használni, de azért nem árt, ha körbeéri a fejedet.

Elöl, hagyj leengedve pár laza tincset, hátul pedig hajgumival fogd össze a hajad, egészen pontosan a kendő alatt. Majd a copfot fordítsd át a kendő felett, a kikandikáló hajvégeket pedig csavard fel, és hullámcsattal rögzítsd a tarkódnál. A kendő miatt nem fog látszódni a turpisság. A kimaradt, kósza fürtöket lazán vesd át a kendőn, elrejtve a hajvégeket, csak az arcod vonalánál hagyj meg néhány szálat. Voilà, elkészült a stílusos frizura, ami a legsivárabb szettet is képes feldobni!

Akkor sem kell zavarba jönnöd, ha épp nincs kéznél tükör, hiszen ezt a kontyot bármikor összerittyented csukott szemmel!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés