Idén igazán sokoldalú a divat, a rövid, szűk fazonoktól kezdve a midi és maxi szabásokig minden megtalálható a ruhák repertoárjában. Nem csak az alakkövető nyári darabok lehetnek szuper nőiesek és észbontóan dögösek, a hosszú ruhák most meglepően csinos formában térnek vissza!

hirdetés

A lágyan leomló, lenge hosszú ruhák tökéletes választásnak bizonyulnak, amikor beüt a kánikula, a legtöbb most divatos nyári fazon kiemeli ugyan a derekat, de nem tapad rá teljesen a vonalakra, ezáltal komfortos, könnyed viseletnek bizonyulnak még a legmelegebb napokon is.

Nehéz igazán nőiesnek érezni magunkat, amikor tombol a hőség, egy jól megválasztott ruha azonban nemcsak a kényelem feltételeit biztosítja az izzasztó időben, hanem a sikkes megjelenéshez éppúgy hozzátesz csinos kialakításával.

A nyári ruhák zöme azonban nem csak fullasztó melegben ideális, rengeteg olyan fazont vonultat fel a kínálat, amely hűvösebb napokon szintén bevethető. Az ingruhák esetében például nagy előnyt jelent, hogy ezek a darabok könnyedén rétegezhetők, akár blézerrel is kombinálhatók. Konszolidált, letisztult stílusuknak köszönhetően munkahelyi és nyaralós öltözéknek egyaránt alkalmasak.

Könnyed nyári ruhák hosszú szabással, melyek nem csak kényelmesek, csinosak is

Trópusi hangulatban

Nem muszáj kizárólag a nyaralásra tartogatnod a vízparti stílusú, színes, fodros midi- és maxiruhákat, a városban éppúgy megteremtheted a trópusi hangulatot.

Idén a merészebb, hátul vagy deréknál kivágott kreációk is népszerűek, pláne az élénk, vibráló árnyalatú darabok. A hosszú ruhák megadják a mozgás szabadságát, nem kell attól tartanod, hogy egy óvatlan pillanatban túlságosan felcsúsznak, fellebbennek, a legtöbb fazonban még a hasat sem kell behúzni ebéd után, mert a lágyan ringatózó redők jótékonyan formálják az alakot.

Bájos vintage stílus

A múltidéző kreációk csak úgy hemzsegnek az idei felhozatalban, rengeteg hosszú megoldásra bukkanhatsz az üzletekben. Az efféle romantikus nyári ruhák megidézik a klasszikus nőiességet, ugyanakkor romantikát csempésznek a mindennapi megjelenésbe.

A vintage stílus jellemzői a puffos és buggyos ujjszabások, a negyvenes évek divatját megidéző dekoltázsok, a végig gombos blúzfazonok, valamint az ötvenes-hatvanas évekből átemelt, derékban szűkített, lefelé bővülő midiruhák.

A piknikkockás és a pöttyös darabok mellett a hófehér, csipkés megoldások a legbájosabbak a kínálatban.

Sokoldalú ingruhák

A galléros, derékban megkötős, visszafogottan nőies ingruhák és a gombos, retró fazonú változatok egyaránt sokoldalúak. Magas sarkú cipővel kombinálva a letisztult eleganciát célozzák meg, de egyes szabások engedékenyebbek, így nyaraláskor vagy lazább napokon strandtáskával és tornacipővel kombinálva szintúgy remekül mutatnak.

A retró, elegáns ujjatlan ingfazon a klasszikus nőiességet helyezi előtérbe, ezek a hosszú nyári ruhák csodás összképet teremtenek kalappal és sling cipővel összeboronálva.

A ’90-es évek pántos fazonjai újra hódítanak

A spagettipántos kánikularuhák visszatértek a divatba, és egyszerűségükkel sokakat elbűvöltek. Bár leginkább a színes-mintás darabok futnak a szezonban, a vonalvezetésük meglehetősen szimpla. Ez azonban nem szab gátat a nőiességnek, egy ilyen ruhát sokféleképpen variálhatsz.

Hűvösebb napokon szűk pólóra is felkaphatod a kedvenc darabodat, de inggel éppúgy kiegészítheted a szetted.

Romantikus sikk

A tavaszi-nyári szezon legfelkapottabb kreációi egyértelműen a virágos hosszú ruhák, melyek bájos romantikát csempésznek a megjelenésbe.

Finoman elegánsak és észbontóan nőiesek az efféle megoldások, ráadásul könnyed, kényelmes viseletet biztosítanak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés