A sikkes nyári kalapok könnyedén megfűszerezik a megjelenést, és egy átlagos szettet is azonnal feldobnak. Egyes fazonok hihetetlenül elegánsak, míg mások az utcai viselet hangulatába illenek bele leginkább. Az erős nyári napsütést nehéz nélkülük átvészelni, de divatelemként is remekül beválnak.

hirdetés

Számtalan kalap- és sapkatrend közül lehet már válogatni, melyek mind-mind látványosabbá tehetik a szetteket. Sőt, egyes darabok annyira meghatározó hangulattal bírnak, hogy könnyűszerrel tovább erősítik az összeállítás nőies stílusát, vagy épp izgalmas csavart visznek bele, amitől még a szimpla alapszettek is megújulnak. Vannak fazonok, amelyek lazább utcai fejfedőkként törtek be a piacra, de mellettük az egészen nőies kalapok is hódítanak a hölgyek körében, különösképp nyáron.

A nőies kalapok feldobják a nyári szetteket

A káros UV-sugarak ellen még télen is védeni kell a fedetlen arcot, de a melegebb szezonokban szinte kötelező bizonyos óvintézkedéseket megtenni a ruhákból kivillanó nyak, dekoltázs, vállak és karok védelmében. A legfontosabb a fényvédő kencék mindennapos használata. Ám fokozhatod az óvatosságot, ha szélesebb karimájú kalapokat viselsz, melyek nem csak a strandon, az utcán is stílusosabbá teszik a megjelenést.

 

A szalma- és a vászonkalapok beilleszthetőek még az elegánsabb szettekbe is, ráadásul vékonyabb anyagaiknak köszönhetően jól szellőznek, nem melegítik a fejet. Mellettük természetesen az átmeneti darabok is felbukkannak az utcai viseletben még nyáron is, annyira jól mutatnak a lenge fazonokkal és a divatos ruhácskákkal.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés