A kilencvenes évek trendjeivel együtt a fiatalok kreativitását megmozgató ormótlan lábbelik is visszaszivárogtak a kínálatba. A vastag talppal vagy színes pántokkal megbolondított szandálok vagányak ugyan, de nem mindennel mutatnak jól, és gyakran előnytelenül formálják a lábakat. A nyári felhozatal azonban nőies fazonokban sem szűkölködik, így nincs ok az aggodalomra. Az idei kreációk bebizonyítják, hogy a kényelem nem minden esetben megy a nőiesség rovására.

hirdetés

A kilencvenes évek sikerkreációi továbbra is uralják az irányzatokat, így a nosztalgikus ruhakreációk mellett a korszak legnépszerűbb cipőfazonjai úgyszintén felbukkannak, amelyek gyakran távol állnak a nőies jelzőtől.

A nyári divatban főként a lapos talpú szandálok dominálnak, amelyeket a vastag talpmegoldás, valamint a széles pántrész jellemez. A sportos stílusú lábbelik legtöbbször ormótlan hatást keltenek, így az elegánsabb stílusú egészruhákhoz nem a legideálisabbak. Bár idén a legtöbb figyelmet a meglepő stíluskombinációk kapják, a klasszikus nőies megjelenés sem szorul háttérbe.

Nőies szandálok, melyek jól passzolnak a mindennapokhoz

Az előnytelen szandálokon kívül a finomabb, nőiesebb darabokat is átemelte a divat a kilencvenes évekből. A kockasarokkal kiegészített fazonokhoz legtöbbször vékony pántmegoldás és szögletes orr társul. A sikerkreációk nagyszerűen mutatnak együtt a retró ruhadarabokkal, ám a letisztult, modern szabásvonalakkal éppúgy összeboronálhatóak.

 

Színek tekintetében igazán változatos a paletta: tele van a kínálat nőies pasztellárnyalatokkal, ám a vibrálóbb tónusokat sem kell nélkülöznöd. A legtöbb szandálfazon lapos vagy vastagabb tömbsarokkal rendelkezik, így ezek a lábbelik gyaloglásra is alkalmasak, anélkül, hogy a nap végén sajogna tőlük a láb. A magassarkú variációk sem maradtak ki az új kollekciókból, melyek igazán izgalmas formában jelennek meg a nyári divatban.

Szandálok terén idén az egyszerűség a mottó, ezért a feltűnő díszítések háttérbe szorulnak. A letisztult variációk legnagyobb előnye, hogy a színes és mintás ruhákkal úgyszintén jó barátságot ápolnak. Egy élénkebb árnyalatú szandál nagyszerű stílusfűszer lehet, hiszen vonzza a tekintetet. Ha még jobban feldobnád a szerelésed, akkor alkoss egységes színblokkokat a táskákkal és egyéb kiegészítőkkel, melyektől vidámabb, harmonikusabb, és nőiesebb lesz az összhatás.

A szalmatalpú szandál a francia nők ruhatárában is gyakran megfordul, hiszen ez a fazon igazi klasszikus, ami lezser eleganciát csepegtet viselője megjelenésébe. Jól variálható rövidnadrággal vagy kosztümmellénnyel, ám az ingeket sem érdemes kihagyni a felsorolásból. Fonott táskával, szalmakalappal, és egy csíkos felsővel pedig a tengerészdivatot idézheted meg.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images.

Képgaléria nyitóképe: Edward Berthelot / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés