A mini- és midifazonok mellett a vártnál jóval nagyobb figyelmet kapnak a szezonban a maxiszoknyák és maxiruhák. Igaz, a tavaszi divatelőrejelzések még a rövidke szabásoknak jósoltak óriási sikert, úgy tűnik, ezek a kortalanul nőies, sokoldalú darabok máris a stílusbloggerek kedvencévé avanzsáltak. Érthető, hiszen a most divatos variációk a legtöbb testalkathoz remekül passzolnak, sőt, az alaknyújtó szabályok betartásával, alacsony termeten is jól mutatnak.

hirdetés

A nyári melegben a lenge szoknyák és ruhák bizonyulnak a legideálisabb választásnak, de sokan nem szeretik mutogatni a lábaikat, vagy egyszerűen csak elegük van abból, hogy folyton igazgatniuk kell magukon a rövidebb fazonokat, valahányszor leülnek, felállnak, vagy az utcán a textil alá kap egy gyenge szellő.

A most divatos hosszú szabású egészruhák és szoknyák legnagyobb előnye, hogy a húszas korosztály ruhatárába éppúgy könnyedén beültethetőek, mint harminc, negyven vagy ötven felett, hiszen a lazább és elegánsabb stílusokhoz egyaránt igazodni tudnak ezek a kreációk.

Nyaraláskor, strandon úgyszintén jó szolgálatot tesznek, ráadásul a letisztult, kifinomult darabokon túl a színes-mintás, bohém megoldásokig, mindenféle variáció megfordul most a kínálatban.

Maxiszoknya vagy maxiruha? – Mindkettő nőiesen variálható kánikulában

Minél lengébb az anyag, annál inkább kánikulabarát az adott darab, amit még a vízparton is nőiesen kombinálhatsz.

A most divatos, mell alatt szabott és derékcsúcsnál karcsúsított ruhafazonok telt idomokon különösen csinosan mutatnak, de az átlapolt kreációk is szépen formálják az alakot.

Az alacsony termetű nők számára a nyakba kötős, és félvállas maxiruhák ajánlottak, melyek felfelé húzzák a tekintetet és nyújtják a test vonalát, de ugyanígy a V-kivágású, valamint az átlapolt verziók sem engedik, hogy eltűnjenek a bokáig érő textilben.

A vízszintes szabásvonalakkal azonban vigyázni kell, különösen, ha színes sávok, vagy horizontális fodrok tagolják a szoknya és a ruha vonalát, mert könnyedén összenyomhatják az alakot.

A hálóingszabás most nagyon népszerű az egészruhák terén, míg a sátorfazon a szoknyák esetében is kelendő. Ezek a megoldások rendkívül szellősek, ráadásul divatos virág- és levélmintáikkal, valamint szivárványos, etno, csíkos vagy pöttyös megjelenésükkel üde színfoltot jelentenek az öltözékben.

Egyes darabok meghatározó stílussal bírnak, míg más megoldások hangulata könnyen alakítható a kiegészítők játékával.

A szoknyák esetében most különösen nagy figyelmet kapnak a kétrészes szettek, melyek azonos színű és mintázatú, vagy összeillő felsőből és alsóból állnak, amelyek külön-külön, illetve együtt is viselhetőek. A hosszú szoknyák előnye, hogy bármilyen felsővel összeboronálhatóak, ezáltal sokkal többféle variációban hordhatóak.

Színblokkos, blézeres szettekbe éppúgy belekerülhetnek.

Ötven felett a kevésbé nyitott, pongyola- és ingszabású maxiruhák a legkelendőbbek, de ízlésnek, alkatnak megfelelően, a kivágottabb fazonok között is érdemes kutakodni.

Kiemelt képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés