A mamafarmer nem szorul bemutatásra, hiszen a nyolcvanas évek slágerfazonja apránként kiszorította a felhozatalból a szűk szárú nadrágot. Manapság már a kínálat nagy részét ez a magas derekú, egyenes szárú fazon teszi ki. A kreáció alapvetően nem nyomja össze a lábakat, de a tökéletes összhatás érdekében nem mindegy, milyen a cipő , amivel viseled. Mutatunk pár nagyon sikkes lábbelit, amelyek tökéletesen passzolnak a kedvenc nadrágodhoz!

hirdetés

A mamafarmer az egyik legklasszikusabb fazon, ami kialakításának köszönhetően a legtöbb testalkaton jól mutat. A magasabb derékkal ellátott darabok szépen karcsúsítják a sziluettet optikailag, és elrejtik a csípő körüli apróbb zsírpárnákat. Az egyenes szarú kreáció nem tapad rá túlságosan a lábakra, mégsem kelt hanyag, slampos hatást, hiszen a fenék-csípő területén kiadja a nőies vonalakat.

Ez a farmertípus a tavaszi-nyári szezonból sem hiányozhat, hiszen még a nagyon divatosnak számító széles szárú kreációk sem tudták letaszítani a trónról. Könnyedén kombinálhatod, mert szinte bármivel jól mutat. Az egyenes farmerfazon esetén fontos a megfelelő lábbeli, hiszen a csinos cipőnek köszönhetően lesz igazán sikkes az összhatás.

Nem mindegy, milyen a cipő, hogy jól mutasson a mamafarmer

A cipődivat igazán változatos,  ezáltal rengeteg sikkes fazonra bukkanhatunk az aktuális kínálatban. A stílusmixelő trendeknek hála, szinte bármit kombinálhatunk a kedvenc farmerünkkel, és a kiegészítőkkel úgyszintén kedvünkre játszadozhatunk.

Az ormótlan, széles edzőcipők azonban optikailag összenyomhatják a lábakat ezzel a nadrágfazonnal összeboronálva. A cipő lényeges kérdés, különösen ennek a farmertípusnak az esetében, ugyanis nagyban hozzájárul a harmonikus összhatáshoz.

Pántos szandál

A tavaszi-nyári trendek egyik újdonsága az alacsonyabb sarkú pántos szandál. A finom pántokkal kiegészített lábbeli jól mutat a nőies egészruhákkal, ám a mamafarmer mellé társítva is nőiessé teszi a megjelenést. A csinos összhatás érdekében variáld inggel, vagy nőies blúzzal.

Vidám edzőcipő

Az edzőcipő természetesen nem hiányozhat a felsorolásból, idén a hagyományos, letisztult lábbelik mellett érdemes tenni egy próbát a színesebb, nagyobb darabokkal, amelyek kicsit a nyolcvanas-kilencvenes évek vastag talpú kreációira emlékeztetnek. A vibráló árnyalatok pillanatok alatt új alapokra helyezik a szerelésed, ha pedig kerülnéd a harsányságot, akkor a pasztellszínek finom játékával fűszerezheted meg az összeállításod.

A széles lábbelik azonban könnyedén rövidebbnek mutathatják a lábakat, különösen a lezser szárú farmerekkel kombinálva. Ezt az optikai hatást némiképp ellensúlyozhatod, ha nem tűröd fel a nadrág szárát, és monokróm, vagy nagyjából hasonló fényerejű cuccokat viselsz. A világos felső és világos nadrág összeillesztésekor nem keletkeznek éles kontrasztok, melyek előnytelenül tagolnák a test vonalát.

Nőies mokaszin

A tavaszias idő elhozza a legnőiesebb mokaszinfazonokat, amelyek nem hiányozhatnak az elegáns összeállításokból. A klasszikus fekete darabokon túl, a színes lábbelikkel is tehetsz egy próbát.

Papucs

Közeledik a nyár, így ismét előkerülhetnek a könnyű papucsok, amelyek mamafarmerrel is jól mutatnak.

Magassarkú

Az elegáns, magas sarkú cipők sosem mennek ki a divatból, és valódi jolly jokernek számítanak. Ha egy lazább szerelést szeretnél, akkor a kedvenc cipődhöz húzz mamafarmert, csinos blúzt és egy divatos szabású blézert.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.  

  • Megosztás: