A nők többsége elégedetlen a felkarjával, ezért a nyári időszak sok fejtörést okoz számukra az öltözködés terén, pedig rengeteg lehetőség van olyan szettek összeállítására, amelyek ujjatlan felső nélkül is lengék, nőiesek.

hirdetés

A vakáció a lazulás időszaka, de olyankor sem muszáj sutba dobni a nőiességet. A kánikulabarát szettek többnyire vékonyak, egyszerűek és szellősek, ám ujjatlan nélkül is remek alternatívákat lehet összehozni pár kellően lezser, de nőies nyári darabbal.

A felkar sok nő esetében éppolyan kritikus testtájék, mint a has, amit nem mindenki szeretne mutogatni. Egyesek azért elégedetlenek vele, mert vastag és göröngyös, mások pedig a petyhüdtségével nincsenek kibékülve.

Kép: Getty Images.

 

Bár a korral előrehaladva jó eséllyel fellazulnak a kötőszövetek, és a gravitáció hatása a felkart sem kíméli, a lógó, lötyögős integetőháj nem csak idősebb életszakaszban jelenhet meg. Nagyobb mértékű fogyás után éppúgy megereszkedik ez a terület, kortól függetlenül.

A legtöbb sport sajnos nincs hatással a felkar feszességére, külön speciális tornára és gyakran súlyzós terhelésre van szükség ahhoz, hogy visszanyerje formáját az elhanyagolt tricepsz. A karok feszesítése és erősítése azonban nem túl gyors folyamat, addig azonban simán lehet az öltözködéssel trükközni.

Nőies, könnyed nyári szettek, ujjatlan nélkül

Nyáron tele van a kínálat spagettipántos, ujjatlan és vállakat szabadon hagyó felsőkkel, ruhákkal, de simán meg lehet kerülni őket még akkor is, ha nagyon meleg az idő. Nem kell, hogy az egész öltözék elnyelje, takargassa az alakot, attól, hogy a felkar nem kap hangsúlyt, még ki lehet emelni a sziluett előnyeit.

A nyári időszakban a kényelmi szempontokat is érdemes figyelembe venni, a legjobb, ha szellős, légiesen könnyed anyagokból és lenge fazonokból állnak a szettek, melyek háromnegyedes vagy hosszú ujjú változatban sem fullasztóak, és ujjatlan nélkül sem túlságosan zártak.

Persze a falatnyi topok és atléták sincsenek kitiltva a vakációra szabott, laza összeállításokból, ilyenkor a legkézenfekvőbb felkapni rájuk egy vékonyka réteget, ami lehet lenszövetből készült ing vagy háromnegyedes ujjú kaftánruha.

Az ingruhákat szintén kreatívan lehet variálni: a világos, egyszínű rövidnadrág és ujjatlan felső kombinációját megbolondíthatja egy színes, mintás darab.

A kendőanyagból készült éterien finom blúzok, valamint a lenszövet ingek csodásan passzolnak a riviérahangulathoz. Ezek a kreációk szoknyával és elegáns bermudával egyaránt összepasszíthatók.

A madeira csipke elképesztően nőies, kár lenne kihagyni a nyári repertoárból, hiszen a hófehér ruhák eleve divatosak idén, ráadásul kánikulában is kifejezetten praktikusak.

A csipkés, bővülő ujjú ruhák diszkréten elfedik a felkart, és nem muszáj ujjatlan szabást kapniuk ahhoz, hogy igazán szellősek legyenek.

A pizsamastílusú szettek szintén jól passzolnak a vízparti hangulathoz. A selyemhatású anyagok kellemesen hűsek, a spagettipántos topokat pedig nagyszerűen ki lehet egészíteni egy élénk anyagú kaftánruhával.

Nem csak az olasz divatban jelentek meg idén a napernyőcsíkos strandruhák, számos márka felelevenítette a fürdőzéshez és városnézéshez egyaránt elsüthető retró öltözékeket. A bő, lenge szabások cseppet sem izzasztóak, így az sem baj, ha meglehetősen zártak.

A bohém és romantikus ruhák fodrokkal vagy puffos ujjakkal takarják diszkréten a vállakat és a felkart, de cseppet sem tűnnek snassznak vagy nagyon zártnak a nyári fazonok, amennyiben hangsúlyos dekoltázzsal vagy trükkösen kivágott derékmegoldással vannak ellátva.

A denevérujjú és T vonalú felsők zseniálisan takarják a karok felső részét, miközben lengék és nőiesek.

A trükkös overalloknak éppúgy lehet T fazonú felsőrésze, melynek ujjai nem tapadnak rá a karokra, így a legkevésbé sem izzasztóak.

Az ingruhák, pláne, ha élénk nyári színekben pompáznak, roppant izgalmassá teszik a megjelenést, miközben nem tolják előtérbe a karokat.

Lenge anyaguknak és vonalvezetésüknek köszönhetően kánikulában is kényelmes és nőies viseletet biztosítanak.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés