A piros idén éppúgy nagy kedvenc, mint a szürke, ez a két divatszín akár együtt is kombinálható ősszel, de még számos variációban elsüthetők a vibráló és mélyebb vörös árnyalatok.

hirdetés

A piros, mint divatszín, sosem tűnik el a kínálat palettájáról, ám idén ősszel jobban előtérbe tolják a trendek. Talán az egyhangú szürke kompenzálásaként szaladtak meg a vörös színfoltok a szezonális kollekciókban, de bárhogy is legyen, jelenlétükkel igencsak feldobják a télre készülő hónapok hangulatát.

Ami azt illeti, a piros nem egy könnyed szín, ami minden formában befogadható lehet, de most nagyon egyszerű a dolgunk, hiszen harsány elevenségét lazán tompíthatják a füstös bordók, a mustáros és aranyló barnák, illetve a szürke és khaki árnyalatok. Ráadásul a fekete-fehér szettek trendjére éppúgy támaszkodhatunk, letisztult eleganciájukat nem dúlja fel egy csipetnyi vörös részlet, csupán izgalmas szintre emeli.

Ki hitte volna, de a piros az egyik legjobban variálható divatszín ősszel!

Farmerrel

Az átmeneti időszakban sokan megmaradnak az egyszerűbb farmeres öltözékeknél, amelyek játszi könnyedséggel variálhatók.

Persze, egy idő után kimerülnek a lehetőségek, a szoknya-pulóver, nadrág-garbó jól bevált párosa is unalmassá válik. Ilyenkor érdemes segítségül hívni a piros vibráló erejét, ami egy csapásra feldobja a snassz szetteket.

Nagy felületen

Első gondolatra talán nehéz elképzelni, de a piros divatszín monokróm és kéttónusú öltözékben sem mindig erőszakosan hivalkodó. Bár igaz, hogy még kis felületen is képes uralkodóvá, dominánssá válni, ezért olyan esetekben, ha több ruhadarabon jelenik meg, érdemes letisztult, egyszerű szabásvonalakra törekedni.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

A most divatos egyenes kabátfazonok, szögletes vállszabású blézerek, A vonalú vagy egyenes fazonú szoknyák kiválóan alkalmasak arra, hogy kicsit ellensúlyozzák a vörös feltűnő elevenségét.

Retró hangulatban

A piros minden árnyalata divatos idén, a narancsostól kezdve a tompa téglavörösön át a mélyebb, bordóba hajló vörösig. Ezek a tónusok elképesztően jól passzolnak a retró trendekhez, már pusztán az öltözék színvilágával is megteremtheted a múltidéző hangulatot, és nem mellesleg a magabiztos kisugárzásodat is felerősítheted vele.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A barna és az élénk cseresznyepiros csodásan illik egymáshoz, de ugyanígy a szürke, a khaki, az okker vagy a narancssárga is a szövetségese lehet. Az is jó, ha az anyagok mintázatában bukkan fel a vörös, de a kiegészítőkből sem kell kispórolni a vibráló árnyalatait.

Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

Klasszikus szettekben

A klasszikus szerelések örökzöldek a divatban, emiatt bármikor elsüthetők, mindegy, mit diktálnak az aktuális trendek. A tengerészstílus azonban duplán szerencsés választás idén, hiszen a sötétkék és a fehér mellett a piros tónusait is elbírja, sőt, a narancssárga sem áll távol a készlettárától, így idén ősszel különösen jól igazítható a felfutó irányzatokhoz.

A kosztümök éppúgy időtállóak, ráadásul a tweedanyag népszerűségével még nagyobb figyelmet kapnak. Szintén jó hír ez a két kedvenc árnyalat szempontjából, hiszen a szürke és a piros régóta bevált terepének érzi a kosztümdivatot. A piros pusztán a kiegészítőkön is megjelenhet, de például a tweedblézerek esetében most a meggyvörös verziók futnak nagyot.

Kiegészítőkön

Piros cipővel és táskával bármikor fel lehet dobni a semleges tónusokból álló öltözékeket, de még a farmeres összeállításokba is képesek belevinni egy kis pezsgést. Képzeld el azt a harmóniát, amikor a blúz vagy a póló mintázatában felbukkanó piros visszaköszön a lábbelin.

A most divatos Mary Jane-típusú topánok, illetve a körömcipők között egyaránt kedvelt divatszín a piros, és a legtöbb divatház vörös retikülökkel, shopper táskákkal rukkolt elő ősszel.

Képek: Pascal Le Segretain, Getty Images/Getty Images.

 

Másik tipp, hogy piros zoknival vagy harisnyával csempéssz színt az öltözékedbe, esetleg a harisnya tüzes árnyalata összecsenghet az összeállítás több részletével.

Fáradt vörös és bordó

A lila és az élénkpiros egymás mellé helyezése most különösen divatos, de a két tónus összekeverve, avagy bordóvá érlelve éppúgy megtalálható a palettán. A selymes felületű és bőrhatású anyagokon egészen drámai hatást keltenek a fáradt vörösek és a bordós tónusok, ugyanakkor még a kötött holmikat is elegánsabbá teszik, pláne feketével kombinálva.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Imádjuk, hogy a piros árnyalatok ennyiféle módon megjelennek az idei divatban, nemcsak azért, mert jól harmonizálnak az őszi lombkoronák színvilágával, hanem mert remekül fel tudják majd dobni a szetteket a későbbi, borongós időszakban.

Kiemelt kép: Jaremy Moeller/Getty Images.

Képek a cikkben: Getty Images, Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés