A fehér ing már kisiskolás korunk óta a ruhatárunk stabil tartozéka, hiszen mindig akad olyan alkalom, ahol el lehet sütni, legyen szó ünnepségről, ballagásról, vagy egy fontos állásinterjúról, melynek kapcsán elengedhetetlen a visszafogottan elegáns megjelenés. Ám sokkal több lehetőséget tartogat magában ez a ruhadarab, így itt az ideje, hogy kipróbáljuk a lehető összes variációt! Bár rém egyszerű, de annál hasznosabb kreációról van szó, ami a hétköznapok egyik jolly jokere lehet, és kisegíthet minket a kétségbeesett reggeleken.

hirdetés

 

A fehér ing sokoldalú alapdarab, mégis gyakran elmegyünk mellette, pedig rengeteg fazonban megtalálható az üzletekben. Nem lehet vele mellényúlni, és néha elég csak egy vörös rúzzsalcsinos övvel, vagy stílusos táskával ötvözni, és máris kész a sikkes megjelenés.

Világos, mindenhez passzoló színe miatt rengetegféleképpen variálható, sőt, akkor is kisegíti az ember lányát, amikor egy színes, mintás vagy csillogó ruha vibrálását kell ellensúlyozni. A legtöbb szettben balanszként működhet, például, ha több élénk színblokkot tartalmaz az öltözék. Ugyanakkor fiatalító hatással is bír, hiszen minél közelebb kerül az archoz a fehér szín, úgy működik, mint egy derítővászon, sokkal üdébbnek, frissebbnek mutatja viselőjét.

A fehér ing megunhatatlan klasszikus

A fehér ing manapság nem csak klasszikus fazonban kapható, a puffos ujj, a túlméretezett szabás, a széles vagy lekerekített gallér megbolondíthatja kinézetét. A különféle díszítések – mint a gombok, hímzések és gyöngyök – csak még izgalmasabbá varázsolják az alapdarabot. Ha kategorizálni kellene, az ing a nappalok estélyi ruhájaként definiálható, ami akkor is eleganciát csempész az öltözékbe, ha kifejezetten egyszerű. 

Az oversize fazon kulcsdarabnak számít a szezonban, hiszen könnyedén variálható, a megfelelő stílusmixnek köszönhetően lezser és elegáns lesz vele a megjelenés. A férfiingekre hajazó kreációk úgyszintén megjelennek a palettán, ezeket érdemes alakkövető darabokkal összeboronálni, így megmarad az egyensúly, mégis sikkes lesz az összhatás. 

 

A csinos megjelenéshez tehát elég egy jól szabott fehér ing, ám van pár öltözködési szabály, amelyet érdemes megfogadni: 

  • Legyen hófehér: a besárgult, beszürkült ingek nagyon lelombozó hatást keltenek, ezért lehetőleg fehérítő hatású mosóporral mosd őket, kizárólag fehér ruhák között.
  • Vasalva, vagy sehogy: még a legnagyobb sietségben is hagyj időt arra, hogy egy kis gőzöléssel felfrissítsd a szekrényből kirángatott inget. Tömött gardrób esetén összenyomódhat, és kisebb ráncok jelenhetnek meg rajta. Bár viselés közben elkerülhetetlen a gyűrődés, sose vegyél fel olyan holmit, ami úgy néz ki, mintha benne aludtál volna.
  • Viselj alatta fehér vagy testszínű melltartót: ha nem akarod mások orrára kötni, épp milyen típusú fehérneműt választottál, akkor felejtsd el a fekete csipkés, vagy harsány színű darabokat, melyek könnyedén átüthetnek az ing vékony anyagán, és lerombolhatják a stílusos összhatást.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

Képgaléria nyitóképe: Edward Berthelot / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés