A francia nők régóta tudják, hogy nem a divat, hanem a stílus a lényeg. Élen járnak a sikkes eleganciában, így bátran elleshetjük a jól ismert trükkjeiket, ha kifogynánk az ihletből. A trendekre csak eszközként tekintenek, a hangsúly mindig arra kerül, hogyan és mivel viselik az aktuális darabokat. Ám még az egyszerű, klasszikus szabásokat is úgy tudják megjeleníteni öltözékeikben, hogy azok mindig friss, modern hatást keltenek. A tavaszi-nyári kulcsdarabokat is képesek izgalmassá varázsolni, pillanatok alatt.

hirdetés

A francia nők lezser eleganciája sohasem válik idejétmúlttá, így nem csoda, ha külön trend épült fel az általuk használt stíluselemekből. Öltözködésük titka abban rejlik, hogy erőlködés nélkül stílusosak, és nem esnek túlzásba a látványos divatesszenciákkal. A ruhatáruk nagy részét a praktikus darabok teszik ki, amelyek könnyedén kombinálhatóak, valamint sokféle stílusban megállják a helyüket. A jól variálható alapdarabok jelentik a siker kulcsát, hiszen ezek a kreációk több szezonon keresztül viselhetőek.  A természetes lezserség a vérükben van, és mindig elképesztően ízléses formában hangsúlyozzák a nőiességüket.

Tavaszi ruhák párizsi sikkbe csomagolva: a francia stílus tanulható

A francia nők esetében a minőség és az időtállóság kiemelten fontos, a pillanatnyi trendek helyett inkább az örökzöld darabokat részesítik előnyben. Bár az aktuális divatjegyek is felbukkannak az öltözékeikben, nem keltenek erőltetett hatást, pusztán stílusfűszerként működnek.

Vékony kötöttek

A vékony fonalból készült kötöttek a tavaszi-nyári szezonban is helyet kaphatnak. A gallérral kiegészült felsőrészek idén hihetetlenül népszerűek, érdemes belőlük rövidebb verzió beszerezni. Ám a francia nők egyik kedvenc mintája, a csíkos sem maradhat ki az összképből!

Blézer és miniruha

Idén a blézer és a miniruha lesz a legsikkesebb kombináció, ami a kiegészítőktől függően szinte bármilyen alkalomhoz passzol. A könnyű, nyári ruhákat nagyszerűen kiegészítheti egy nőies zakó, a franciás eleganciát pedig klasszikus fazonú cipővel, táskával fokozhatod. A tavaszi divat rajong a válltömésért, ettől csak még csinosabbá válik a sziluett, hiszen az apró párnák optikailag keskenyebbnek mutatják a derekat, illetve a csípőt.

Kivillanó lábak

A midifazonú szoknya ismét divatos, ezt a nőies fazont a vagány hasíték csak még sikkesebbé varázsolja. A franciak nők is kedvelik a finom villantást, ami távol áll a közönséges kipakolástól, így mindig konszolidált marad a megjelenésük.

Magas derekú nadrág és egyszerű ing, ahogy a francia nők viselik

A magas szabású nadrágok szépen formálják a testet optikailag, egy ilyen szabás hosszabbnak láttatja a lábakat, és csodásan karcsúsítja a derekat. Az ingekért is rajonganak a francia nők, így nem meglepő, hogy gyakran összeboronálják a két kreációt.

Romantikus, virágos ruha

A virágminta megunhatatlan klasszikus, amely a francia nők ruhatárában is helyet kap. A rövidebb, fodros fazonok hódítanak idén, amelyeket könnyedén kombinálhatsz lapos talpú cipővel.

 

Kiemelt kép: Gilbert Carrasquillo / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés