Bár az egyik alapvető feltétele az egészséges táplálkozás, kalóriacsökkentett étkezéssel önmagában nem tudsz tenni a puha has ellen, kell egy megfelelő edzés is, ami megdolgoztatja az izmokat. A látványos eredmény a rendszerességben rejlik.

hirdetés

A felpuhult, kidülledő pocakot szépen lehet formálni a megfelelő izomfejlesztő és feszesítő gyakorlatok segítségével. A hastájéki zsírpárnák kialakulásának oka nem csak a helytelen étkezési szokásokban, hanem többnyire a mozgásszegény életmódban rejlik. Bár még zsírégető tréning mellett is előfordul, hogy ez a terület kitüremkedik, és nem nyeri vissza feszességét, ami a renyhe hasi izmoknak tudható be.

Az eltunyult hasfal nem tartja megfelelően a zsigeri szerveket, ettől a gyomor előretolul, valamint a zsírpárnák is nehezebben olvadnak le erről a területről, hiszen izommunka nélkül a vérkeringés és oxigénáramlás gyatrábban működik, ami igencsak rontja az anyagcsere lendületét. A zsírégetés mellett tehát célzott, lokális hasizom-erősítő tornára is szükség van, a dinamikus edzés önmagában nem formálja és lapítja le a puha has párnás felületét.

 

A tavasz közeledtével célszerű rendszeresen beiktatni egy rövidebb, hasizom erősítésére és a hastájék feszesítésére kifejlesztett gyakorlatsort, ugyanis bárkit érhetnek meglepetések a pihegős téli időszak után. A vastag pulóverek sokat takarnak, a hideg, fagyos időjárás miatt többen teljesen felhagynak az edzéssel, hiszen sokkal jobban esik otthon pihenni a meleg szobában egy nagy adag forró teát szürcsölgetve. A lazulásnak, valamint a gyakran meglopott nasiknak pedig szemmel látható eredménye lesz a szezon végére.

Ez a torna rendkívül változatos és cseppet sem unalmas. A gyakorlatok percenként váltakoznak, 45 másodpercig fókuszált izommunkára van szükség, majd minden lépést 15 másodperc pihenő követ. Ilyenkor már előre látható, hogy mi lesz a következő feladat, így elméletben már fel lehet készülni rá. Ennek köszönhetően az edzés akár első alkalommal is teljes értékűen végezhető, kezdők számára úgyszintén ideális.

Intenzív edzés puha has ellen otthon

Az alkati adottságokkal nemigen lehet szembemenni, ám bizonyos határokon belül mindenki szépen formálhatja az alakját. A pocak területe nagyon kényes a hosszabb pihenőkre és a rendszertelen, egészségtelen táplálkozásra, így a tél végére sokan küzdenek a felpuhult, renyhe izomzattal és a felgyülemlett, redőződő felesleggel. Most még nem késő belekezdeni az alakformáló edzésbe, a kitartó munka előbb-utóbb látványos eredménnyel szolgál.

 

A puha pocak feszesítése és erősítése nem egyszerű feladat, ám nem is lehetetlen. Ez az edzés önmagában nem tesz csodát, ezért mindenképpen tanácsos más típusú gyakorlatokkal, tornákkal kombinálni. A zsírréteg ledolgozásához zsírégető, teljes testet átmozgató edzésre van szükség, ugyanis a zsírréteg alatt megbúvó izmok tónusozása nem hoz látható eredményt. Ezeket a gyakorlatokat célszerű kiegészíteni fókuszált feladatokkal. Ha kitartóan és precízen csinálod végig a gyakorlatsort, garantáltan szemmel látható lesz a változás!

A hasizmok alapos megdolgoztatása ráadásul nem csupán az alakformálás szempontjából hasznos. Az emésztés éppúgy meghálálja a rendszeres tornát, ugyanis a precízen, fókuszáltan végzett gyakorlatok remek hatással vannak a bélműködésre. A belassult emésztési folyamatok ráadásul negatívan befolyásolják a súlyvesztést, gátat szabhatnak a diétának, tehát ez egy ördögi kör, amit rendszeres testmozgással tudsz megszakítani.

Ahhoz, hogy a puha, redőződő pocak feszesebbé és tónusosabbá váljon, az edzés mellett kiegyensúlyozott étkezésre is szükség van. Nagyon nem mindegy, hogy a szénhidrát, a fehérje és a rostok milyen arányban oszlanak meg a napi menüben. Célszerű értékes tápanyagokban gazdag diétás étrendet összeállítani, és amennyire lehet, visszaszorítani az üres kalóriák bevitelét. Az edzés és a tudatos étkezés kombinációja garantáltan segít abban, hogy a kidülledő, felpuhult pocak feszessé és lapossá váljon.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés