Ez a haslapító torna alaposan átmozgatja az izomzatot, nem csak karcsúsít, feszesebb és tónusosabb összhatást eredményez.

hirdetés

Sokan azt gondolják, hogy a hastájék egy igazán könnyedén formálható terület. Tulajdonképpen elegendő pár felülést megcsinálni minden reggel, s már kész is a bikinialak, finoman domborodik az izomzat és kockássá, feszessé válik a renyhe, plöttyedt pocak.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, ugyanis a has izomzata sokkal összetettebb annál, minthogy néhány szimpla felülés látványos változást eredményezzen. Tény, hogy a semminél ez is több, s némileg valóban hatásos lehet a rendszeres felülésezés, a hőn áhított alak eléréséhez azonban összetettebb tornára van szükség.

 

Hatékony haslapító torna 10 percben

Ez az edzés hatékonyan feszesíti a pocak területét. Alaposan átmozgatja az izomzatot és több irányból formálja azt, ennek köszönhetően sokkal látványosabb és szebb eredmény érhető el a segítségével, mint a szimpla, közismert felülésekkel.

 

A gyakorlatok percenként változnak, így egyáltalán nem telik unalmasan a tíz perc. Ráadásul csak 50 másodpercig van szükség koncentrált feladatvégzésre, minden lépés után 10 másodperc pihenőt kapsz, amikor az izomzatod regenerálódhat egy picit. A pihenőidőnek köszönhetően sokkal jobb teljesítményre leszel képes, nem kell kapkodni, és kellő erőt gyűjthetsz a következő gyakorlathoz.

Az izomerősítő, alakformáló és feszesítő tornák lényege abszolút a precizitás, nem feltétlenül a mennyiség számít. Az izmok átdolgozása erős koncentrációt igényel, a gyakorlatok csak akkor működnek, vagyis kizárólag akkor érhetsz el velük látványos változást, amennyiben megfelelően, pontosan végzed el őket.

Ha jól csinálod, még a köldök alatti kritikus terület is feszesedni fog, a kiálló, úszógumiszerű plöttyedt réteg is eltűnik. Azt azért nem árt tisztázni, hogy a pocak alakja, formája genetikai adottság, amin csak bizonyos szintig tudsz változtatni, viszont a zsírfelesleg nem örökletes, a lefaragásához rendszeres testmozgás és egészséges étkezés szükséges. Noha viszonylag jól és látványosan formálható az izomzat, vannak korlátok, amelyeket leginkább a gének határoznak meg.

 

Amennyiben zsírréteg fedi az izomzatot, nem csak tónusozásra van szükség. Ilyen esetben mindig a felesleg ledolgozásával kell kezdeni, ugyanis a párnák teljesen elfedik a kidolgozott izmokat. Célszerű az alakformáló tornát kardió- vagy HIIT-edzésekkel kombinálni, hiszen a tónusozásnak, feszesítésnek csak akkor van igazán értelme, ha a pocakon már nem csücsülnek ott a kitüremkedő zsírpárnák.

Amit szintén rendkívül fontos kiemelni, hogy rendszeresség nélkül nem lesz tónusos és feszes a hasfal. Önmagában ez a tízperces edzés nem sokat segít, amennyiben csak hébe-hóba csinálja végig az ember.

Az étrendet sem árt átalakítani egy picit. Nem csak az ülőmunka és a mozgáshiány hagy látható nyomot a has területén, az elfogyasztott ételek hatása is itt jelentkezik elsőként. Érdemes rostban és fehérjében gazdag alapanyagokból összeállítani a napi menüt, miközben a kellő mértékű folyadékbevitelt éppúgy komolyan kell venni.

A kemény torna hatalmas előnye, hogy nem csupán az esztétikai problémára nyújt megoldást, az emésztésre szintén remek hatással van. A kiegyensúlyozott anyagcsere a szervezet működéséhez, valamint a kellemes közérzethez egyaránt nélkülözhetetlen, ráadásul a fogyáshoz éppúgy hozzájárul.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés