A popsi és a has formájával, méretével viszonylag sok nő elégedetlen, míg az előbbinél a kerekebb formákra, az utóbbinál a laposabb látványra törekszik a nagy többség az edzés során. Bár mindkét terület szépen formálható, akár otthoni gyakorlatokkal is, elsősorban az izmokat elfedő zsírrétegtől érdemes megszabadulni. Ehhez a futás vagy bármilyen kardió remek választásnak bizonyul, kiegészítésként azonban jöhetnek az alakformáló mozgástípusok. Az alábbi feladatok hatékonyan működnek, hamar megmutatkozik az eredményük.

hirdetés

Bár a genetikai adottságok nagyban meghatározzák a testalkatot, a popsi és a has területe bizonyos határokon belül szépen alakítható, formálható, ehhez persze célzott edzés és egészségtudatos étrend szükséges. Egy laposabb fenéktípusból is kihozható némi energiabefektetéssel a kerekebb, feszesebb, nőiesebb forma, ugyanígy a has redőiből is le lehet faragni a megfelelő mozgáskombinációkkal.

A kidomborodó kis pocak ugyan örökletes alkati tulajdonság is lehet, ám a párnás felület és az úszógumi már nem a genetika törvényszerűségének, sokkal inkább a mozgásszegény életmódnak és az össze-vissza étkezésnek a következménye. Ezen természetesen lehet segíteni, erős elhatározással és napi időráfordítással feszesíteni lehet a puha részeket. A laposabb hashoz azonban jó anyagcsere és zavartalan emésztés kell, ha ez a kettő csak küszködik, a zsírpárnák is nehezebben csökkennek. Éppen ezért, a táplálkozás átformálása is nagyon fontos, az időszakos diéták helyett sokkal hatékonyabb lehet az életmódváltás.

 

Popsi- és hasedzés az otthon kényelméből

Az edzés fontossága abszolút megkérdőjelezhetetlen. Nem csak a csinos megjelenés a cél a rendszeres tornával, az egészséges életmód éppen annyira szorgalmazza a naponta, de legalább kétnaponta beiktatott gyakorlatokat. Ez a mozgássor kifejezetten a has és a popsi területét célozza meg. A videóban látható lépések jól lekövethetők, egyszerűen végezhetők az otthon kényelméből. Semmiféle segédeszközre nem lesz szükséged hozzá, csupán a motivációdat kell összegyűjtened!

 

A lapos has és a kerek, formás popsi sokak számára egy örökké kergetett álom. A pocakprobléma sokszor a genetikából ered, hiszen egyesek eleve kidülledő formákat nyertek a genetikai lottón, amit csak minimálisan lehet átformálni. Az étkezésről sem szabad ez esetben megfeledkezni, az elfogyasztott ételek minősége, rosttartalma, fehérjetartalma rendkívüli módon befolyásolja, hogy a hasizmokra fókuszáló torna sikeres lesz-e hosszú távon.

A fenék formája szintén sarkalatos pont a nők életében. Sokan azt gondolják, bizony-bizony mindenki ezt a területet fürkészi rajtuk először, ám ez az állítás már önmagában is csak félig igaz. Ettől függetlenül hatalmas hangsúly kerül a popsira, ha edzésről van szó, hiszen ki ne vágyna tónusos, feszes és kerekded formákra? Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a hasizomhoz hasonlóan a fenék formája szintén nagyban függ a genetikától, csak bizonyos határokon belül formálható.

Amennyiben fogyásról van szó, az bizony a fenék területét is érinteni fogja, amely lapossá és plöttyedtté válhat. Feltétlenül szükség van a megfelelő gyakorlatokra, a kerek, formás popsi kulcsa a jól eltalált edzésben van. Nagyon fontos, hogy minden feladatot precízen, fókuszáltan kell elvégezni, másként még a rendszeres mozgás is hatástalan lesz. A megfelelő, tudatos étkezést szintén meg kell említeni. Bár első blikkre furcsának tűnhet, hogy a fenékizomzatnak mi köze van az elfogyasztott táplálékhoz, bizony rendkívül sokat számít, hogy milyen alapanyagokból építed fel a hétköznapi menüt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés