Nem csak kitartó plankeléssel, edzőtermi gépek segítségével, illetve fekvő helyzetből indított haspréssel lehet szépen tónusozni és erősíteni a has területét. Feltehetőleg minden háztartásban akad egy szék, ami egy igazán hatékony hasformáló edzés alapkelléke lehet. A forgó és dizájnos ülőalkalmatosságok mondjuk, nem alkalmasak erre a célra, de bármilyen stabil, szimpla verzió megteszi.

hirdetés

Ez a hasformáló edzés végig ülő helyzetben zajlik, mégis hatásos

Ez a hasformáló torna kifejezetten a zsírpárnák ellen dolgozik, ráadásul nem kell a földön feküdni a feladatok elvégzéséhez. Egy egyszerű székre van szükség az edzés elvégzéséhez, érdemes stabil lábakon álló, nem gurulós változatot használni a balesetek elkerülésének érdekében. Noha tartalmaz pár hajolgatós elemet, összességében kevésbé terheli a derekat, mint a szokványos, jól ismert gyakorlatsorok.

Bár az úszógumik ledolgozásához az erősítő feledatoknál többre van szükség, ez a rövid gyakorlatsor hozzájárul a a zsírfelesleg legyalulásához. A nagyobb tömegű, feljlettebb izomzat ugyanis több energiát használ fel, így azok, akik kardiózás mellett célzott, erősítő edzéseket is végeznek, hamarabb érhetik el céljukat. A hasprés ülve is kivitelezhető, a munkára fogott izmok pedig idővel fellendítik az anyagcserét.

Minden feladatot 45 másodpercig kell végezni, majd 15 másodperc pihenő következik. Ilyenkor a videóban már láthatóvá válik, hogy mi lesz a következő feladat, így könnyedén fel tudsz készülni az ismeretlen mozdulatokra. A torna egyáltalán nem bonyolult, egyszerű lépésekre épül, kezdők számára is ideális.

 

Az erősítés nem elegendő

Noha kifejezetten jól hangzik, hogy napi 15 perc ülőmozgással eltüntethető a hasi zsír, ez ilyen formában egyáltalán nem állja meg a helyét. Ahhoz, hogy ledolgozd a felesleget, mindenképpen pörgősebb, zsírégető tornára van szükség. Az erősítő edzések főként az izomzat tónusozására koncentrálnak, ám a szépen megmunkált terület aligha válik láthatóvá, ha vastag zsírréteg fedi.

Éppen ezért minden esetben a zsírégető, valamint erősítő tornák kombinációjára van szükség. A zsírégető edzések segítségével csak úgy olvadnak a kilók, azonban a formálni kívánt terület ettől még nem válik feszessé és jól definiálttá. Ilyenkor jön képbe az erősítés, ami lokális gyakorlatokat foglal magában.

 

Nem csupán rendszeres edzés szükséges ahhoz, hogy a has lapos és tónusos legyen. A pocak formája eleve nagyban függ a genetikai adottságoktól, akinek alapvetően kiálló, kidudorodó a terület, aligha tudja teljesen lapossá simítani a területet. A másik fontos tényező az étkezés. Egészséges táplálkozás nélkül szinte elérhetetlen a hőn áhított eredmény, a mindennapos edzés sem lesz elegendő a látványos átalakuláshoz. Nincs az a torna, ami felül tudná írni a helytelen táplálkozási szokások következményeit.

Persze egy durva koplalással akár pár nap alatt csökken a kiálló pocak körfogata, azonban ez a gyors változás rendkívül becsapós, ráadásul abszolút ideiglenes. Így nem is érdemes próbálkozni vele, hiszen hiszen a cél az, hogy az energiafelhasználás és az anyagcsere zökkenőmentes és gyors folyamat legyen, éhezéssel pedig pont az ellenkezőjét lehet elérni, nincs miből energiát nyernie a szervezetnek, ezért az anyagcsere-működése lelassul. Ha hosszú távon szeretnéd csökkenteni a hastájéki centiket, tartósan át kell alakítani az étrendet. Rostban és fehérjében gazdag összetevőket kell fogyasztani, kerülve a puffadást előidéző ételeket.

A cukros, szénhidrátban gazdag menü abszolút tiltólistás, de a túlzottan zsíros ételeket éppúgy ajánlott hanyagolni. Ha helyreállt a pangó anyagcsere, tartós eredményt fogsz elérni a rendszeres torna és kiegyensúlyozott étrend kombinációjával.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés