Még hízni sem kell ahhoz, hogy a puha alhas kidomborodjon, célzott torna nélkül pedig ez a kényes terület aligha válik feszessé. Bár sokan felülésekkel próbálják orvosolni a renyhe hasfal okozta kellemetlenséget, a szimpla feladatok kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy a köldök alatti terület látványosan lelapuljon. Erősítő edzés segítségével azonban formálhatók az alhasi izmok is, de a tudatos, egészséges táplálkozás nélkül még a fókuszált mozgássor is hatástalan.

hirdetés

Számos nő szerint a hasazás irtó egyszerű és pikk-pakk legyalulja a pocakot, miközben kirajzolja a kockákat, ám a folyamat sokkal összetettebb ennél. Noha összefüggő területnek tűnik, a has különböző izomcsoportokból épül fel, így az eltérő részeket más és más technikával érdemes dolgoztatni a tökéletes eredményhez. Nincs értelme 200 felülést csinálni, célzottan a formálni kívánt zónára kell koncentrálni.

Ez a 10 perces erősítő torna kifejezetten a has alsó részét veszi célba. Feszesre formálja a renyhe, plöttyedt részt, és ezzel laposabbá varázsolja a teljes hasi területet. A feladatok igencsak intenzívek, erőteljesen átmozgatják az izmokat. Másnap garantáltan izomlázra lehet számítani, ha teljes erőbedobással csinálod végig a gyakorlatsort.

 

Ne feledd, ez a rövid edzés nem a zsírpárnákat célozza meg. Ugyan az izmok erősítésével, fejlesztésével javul a zsíranyagcsere, ennyi nem elegendő a pluszkilók leadásához. Kombináld az erősítő gyakorlatokat dinamikus, pulzuspörgető tréningekkel, akár napokra felosztva végezheted a különféle edzésprogramokat.

A kiálló alhas ellenszere a rendszeres torna

A lapos has sokak számára genetikai adottságok miatt elérhetetlen, hiszen a pocak állása egyénenként eltérő lehet. Ettől függetlenül bizonyos mértékben formálható a terület, ám a szimpla felülések nem elegendők a teljes körű tónusozáshoz. Ahhoz, hogy ne csak egy-egy részen mutatkozzanak meg a definiált izmok, érdemes összetett mozgássorokkal dolgozni.

A legtöbbek számára az alhas okozza az igazi problémát, hiszen talán ezt a részt a legnehezebb tartósan formálni. Üléskor kidülled a renyhe, felpuhult rész, amit egy szűk farmer még el is fed ugyan, ám fürdőruhában már egészen látványos és zavaró lehet a jelenség. A pufók felület azonban formálható a megfelelő edzésterv és mozdulatok segítségével.

 

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tudatosan felépített egészséges étrend nélkül nem sokat érnek az erősítő gyakorlatsorok. Mindenképpen figyelni kell a megfelelő mértékű folyadékbevitelre, a rostokra és fehérjére ahhoz, hogy a tornával látványos eredményt érj el. A hanyag étkezés miatt vacakoló emésztés nem kedvez a lapos hasnak, hiszen puffadással járhat.

Ezenkívül a felesleges kalóriák bevitele is szinte azonnal meglátszik ezen a területen. A hasi zsír leginkább az összevissza evés, mértéktelen nasizás és belassult anyagcsere következménye, erre még sokat rátesz a hasizmok elhanyagolása, minek következtében nem nyújtanak feszes tartást, a gyomor könnyen előretüremkedik.

Ezekkel a rövid, ámde igencsak intenzív tornákkal csupán egy-egy adott terület formálható. Ha nem kizárólag a feszesítés, tónusozás a cél, ezek a gyakorlatsorok nem elegendők a változás eléréséhez. Amennyiben zsírpárnák fedik az izmokat, elsősorban a súlyfeleslegtől kell megszabadulni, amihez mindenképp intenzívebb, zsírégető jellegű edzésekre lesz szükség.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés